Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Mareczek pisze:Fajnie że Dorota wreszcie ma odsłonięte włosy i możemy ją oglądać bez tych czarnych zasłon ::jezyk::
Nie oglądam ostatnio "Klanu" i nie wiedziałem o tym. Muszę ją zobaczyć. A czemu już nie nosi tego habitu? :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

DeaconFan pisze:
Mareczek pisze:Fajnie że Dorota wreszcie ma odsłonięte włosy i możemy ją oglądać bez tych czarnych zasłon ::jezyk::
Nie oglądam ostatnio "Klanu" i nie wiedziałem o tym. Muszę ją zobaczyć. A czemu już nie nosi tego habitu? :P
Chorość ją dopadła. I kurowanie się w habicie i kornecie na głowie jest cokolwiek niewygodne.
Ale mimo, że w cywilu, to wyraźnie zaznaczona jest jej rola - dużym krzyżem na piersiach.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Tiril pisze:Ale mimo, że w cywilu, to wyraźnie zaznaczona jest jej rola - dużym krzyżem na piersiach.
No i książeczką modlitewną w co drugiej scenie :P

I już mamy nowy, dla mnie ciekawy wątek, czy Dorotkę i panią Stenię. Liczę na jakieś śmieszne dialogi.

Żart bliźniaków był taki typowy, jak na małe dzieci, czyli nie pomyślały, że tak nie wolno żartować.

Olka co chwile ma jakieś nowe koleżanki, ale i tak wszystko co kręci się wokół niej jest nudne. Ta kobieta, co chce sobie zaszyć, żeby znów była dziewicą, to w końcu był żart, czy nie? Bo już sam nie wiem...

I szykuje się biba u Maciusia :lol: 8) Będą robili mu osiemnastkę, mam nadzieję, że nam ją pokażą... A jak widzieliśmy w zapowiedziach, Maciuś będzie zafascynowany atlasem anatomicznym :mrgreen:

I zgadzam się, że wątek Bożenki bardzo naciągany. Po pierwsze, 20 punktów to może i mało, ale nie aż tak tragicznie. Trzy lata temu, u mnie mieli po 15 i jakoż żyją... A po drugie, czego się można uczyć z polskiego do egzaminu gimnazjalnego?? Powtórzyć lektury ( bo mogą się pojawić ), to można przeczytać sobie opracowania z netu i to wszystko. Ta nauczycielka chce najzwyczajniej w świecie naciągnąć biednych Rysiów.
48 godzin korepetycji w miesiąc?? :shock:
Nie wiem, jakie stawki są w stolicy, ale załóżmy, ze za godzinę weźmie 30 zł., to za miesiąc muszą jej zapłacić 1440 zł :shock: :shock: :shock:
A nawet jakby wzięła połowę, czyli 15 zł., to i tak wychodzi 720 zł na miesiąc :lol:

To już lepiej mogli wymyślić, że ma problemy z egzaminem matematyczno-przyrodniczym, może zabrzmiałoby bardziej wiarygodnie...
Awatar użytkownika
Thorne

Post autor: Thorne »

Pasjonujące, jak Klan przeistacza się w kryminalny serial. ::jezyk:: Mam teraz na myśli planowanie zemsty przez Edytę na Krysi. Ciekawe czy coś uda się przedsięwziąć. Ten wątek jest chyba teraz najbardziej interesujący.
If you can't beat them, join them...
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Damians pisze:
Tiril pisze:I zgadzam się, że wątek Bożenki bardzo naciągany. Po pierwsze, 20 punktów to może i mało, ale nie aż tak tragicznie. Trzy lata temu, u mnie mieli po 15 i jakoż żyją... A po drugie, czego się można uczyć z polskiego do egzaminu gimnazjalnego?? Powtórzyć lektury ( bo mogą się pojawić ), to można przeczytać sobie opracowania z netu i to wszystko. Ta nauczycielka chce najzwyczajniej w świecie naciągnąć biednych Rysiów.
48 godzin korepetycji w miesiąc?? :shock:
Nie wiem, jakie stawki są w stolicy, ale załóżmy, ze za godzinę weźmie 30 zł., to za miesiąc muszą jej zapłacić 1440 zł :shock: :shock: :shock:
A nawet jakby wzięła połowę, czyli 15 zł., to i tak wychodzi 720 zł na miesiąc :lol:

To już lepiej mogli wymyślić, że ma problemy z egzaminem matematyczno-przyrodniczym, może zabrzmiałoby bardziej wiarygodnie...
Ja nie wiem czy jakikolwiek koropetytor by sie podjął nadrobienia calego materiału w 1 miesiąc, zwłaszcza, że ta kobieta powiedziała, że Bożenka "nic nie umie". Poza tym jeśli Bożenka zda, to wychodzi na to że nie trzeba się w ogóle uczyć przez kilka lat i wystarczy w miesiąc wszystko nadrobić. Jak mozna w ogóle "nic nie umieć " z polskiego? Faktycznie jakby miała problemy z matematyką byłoby to bardziej wiarygodne.
Awatar użytkownika
Tiril

Damians pisze:Ta kobieta, co chce sobie zaszyć, żeby znów była dziewicą, to w końcu był żart, czy nie? Bo już sam nie wiem...
Jeśli nawet żart, to bardzo realistyczny.W tej kulturze na dziewictwo panny młodej faktycznie kładziony jest duży nacisk, i rodzina komisyjnie sprawdza pościel po nocy poślubnej.

Damians pisze:Ta nauczycielka chce najzwyczajniej w świecie naciągnąć biednych Rysiów.
Też mi się tak wydaje.

A i jeszcze co do zbliżającej się osiemnastki Maćka - czy przypadkiem jakoś niedawno (przy okazji imienin Bożenki) Maciek nie chwalił się, że JUŻ jest pełnoletni? :roll:
Sad but true
Awatar użytkownika
Damians

Tak, chwalił się tym :?

Pani Stenia :lol: Jan Paweł II byl drugi, ale dla mnie był pierwszy :mrgreen:
Goku

Post autor: Goku »

Przypadkowo z wikipedii dowiedziałem się, że pilotażowe odcinki "Klanu" miały inną czołówkę w której była Jolanta Fraszyńska! Chciałem tą czołówkę zobaczyć z ciekawości i znalazłem tylko coś takiego - http://izabelatrojanowska.republika.pl/ ... lowka.html . Wiedzieliście o tym??
Awatar użytkownika
Damians

Tak Goku, już dawno poruszaliśmy ten temat.
Ale w końcu nie wiem, dlaczego jednak Fraszka nie zagrała Doroty.

Widzę, że już nei ma tam wirusa, bo jeszcze niedawno był na tej stronie trojan...
Tomala

Post autor: Tomala »

Goku pisze:Przypadkowo z wikipedii dowiedziałem się, że pilotażowe odcinki "Klanu" miały inną czołówkę w której była Jolanta Fraszyńska! Chciałem tą czołówkę zobaczyć z ciekawości i znalazłem tylko coś takiego - http://izabelatrojanowska...n_czolowka.html . Wiedzieliście o tym??
Nie wiedziałem o tym :o To dla mnie spory szok :shock:
Primok

Post autor: Primok »

Nie podoba mi się wątek Kingi Roberta - zrobili kolejną szczęśliwą rodzinkę, a ten Robert jest jakiś dziwny :roll: .

Chodzą słuchy, że przed wakacjami ma ktoś zginąć.
Ostatnio zmieniony 2009-04-03, 19:49 przez Primok, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Jak słyszę o pogrzebie w Klanie odrazu sobie myśle ,że ciocia Stasia powie: "Ach to była piękna uroczystość, zaparzę czaju"...
Myśle ,że będzie to ktoś z mniej ważnych postaci (jeśli już) - może Karolina a może nawet Edyta...
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Damians

Z ważnych postaci to na pewno nikt nie zginie, bo Klan to przecież wielka kochająca się rodzina, i co ci biedni aktorzy mieliby nagle zrobić? :lol: :P
Jeśli już to zginie ktoś typu Wiesi, dla mnie mógłby umrzeć ten Robert, bo faktycznie jest jakiś dziwny. Edyty byłoby szkoda :roll:
Awatar użytkownika
Tiril

Damians pisze:[glow=darkred]dla mnie mógłby umrzeć ten Robert [/glow]
[shadow=white]
Z jednej strony to trochę wątpliwe, bo Kinga przecież już jednego narzeczonego pochowała, a z drugiej właśnie prawdopodobne, bo wtedy byłaby to woda na młyn dla wszystkich płaczliwych babć, które by się dwa razy mocniej mogły nad Kinga rozczulić, gdyby to oglądały. No, chyba, że nie wspomnieliby o tym, tak jak o tym, że Bogna wdową już jest po raz drugi. [/shadow]
Ostatnio zmieniony 2009-04-03, 20:32 przez Tiril, łącznie zmieniany 1 raz.
Sad but true
Awatar użytkownika
Damians

Ale jeszcze z innej strony odtwórczyni Kingi już niedługo powinna rodzić, także aktorka będzie musiała mieć przerwę w filmie. Może to ją by uśmiercili :shock: Niby ważna posatć, ale dałoby się bez niej żyć, a i wątków wokół tego ile można byłoby stworzyć.
Tylko wątpliwe, by scenarzyści zwolnili ciężarną kobietę :P
ODPOWIEDZ