Nie oglądam ostatnio "Klanu" i nie wiedziałem o tym. Muszę ją zobaczyć. A czemu już nie nosi tego habitu?Mareczek pisze:Fajnie że Dorota wreszcie ma odsłonięte włosy i możemy ją oglądać bez tych czarnych zasłon
Klan
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Chorość ją dopadła. I kurowanie się w habicie i kornecie na głowie jest cokolwiek niewygodne.DeaconFan pisze:Nie oglądam ostatnio "Klanu" i nie wiedziałem o tym. Muszę ją zobaczyć. A czemu już nie nosi tego habitu?Mareczek pisze:Fajnie że Dorota wreszcie ma odsłonięte włosy i możemy ją oglądać bez tych czarnych zasłon
Ale mimo, że w cywilu, to wyraźnie zaznaczona jest jej rola - dużym krzyżem na piersiach.
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Sad but true
No i książeczką modlitewną w co drugiej scenieTiril pisze:Ale mimo, że w cywilu, to wyraźnie zaznaczona jest jej rola - dużym krzyżem na piersiach.
I już mamy nowy, dla mnie ciekawy wątek, czy Dorotkę i panią Stenię. Liczę na jakieś śmieszne dialogi.
Żart bliźniaków był taki typowy, jak na małe dzieci, czyli nie pomyślały, że tak nie wolno żartować.
Olka co chwile ma jakieś nowe koleżanki, ale i tak wszystko co kręci się wokół niej jest nudne. Ta kobieta, co chce sobie zaszyć, żeby znów była dziewicą, to w końcu był żart, czy nie? Bo już sam nie wiem...
I szykuje się biba u Maciusia
I zgadzam się, że wątek Bożenki bardzo naciągany. Po pierwsze, 20 punktów to może i mało, ale nie aż tak tragicznie. Trzy lata temu, u mnie mieli po 15 i jakoż żyją... A po drugie, czego się można uczyć z polskiego do egzaminu gimnazjalnego?? Powtórzyć lektury ( bo mogą się pojawić ), to można przeczytać sobie opracowania z netu i to wszystko. Ta nauczycielka chce najzwyczajniej w świecie naciągnąć biednych Rysiów.
48 godzin korepetycji w miesiąc??
Nie wiem, jakie stawki są w stolicy, ale załóżmy, ze za godzinę weźmie 30 zł., to za miesiąc muszą jej zapłacić 1440 zł
A nawet jakby wzięła połowę, czyli 15 zł., to i tak wychodzi 720 zł na miesiąc
To już lepiej mogli wymyślić, że ma problemy z egzaminem matematyczno-przyrodniczym, może zabrzmiałoby bardziej wiarygodnie...
Damians pisze:Ja nie wiem czy jakikolwiek koropetytor by sie podjął nadrobienia calego materiału w 1 miesiąc, zwłaszcza, że ta kobieta powiedziała, że Bożenka "nic nie umie". Poza tym jeśli Bożenka zda, to wychodzi na to że nie trzeba się w ogóle uczyć przez kilka lat i wystarczy w miesiąc wszystko nadrobić. Jak mozna w ogóle "nic nie umieć " z polskiego? Faktycznie jakby miała problemy z matematyką byłoby to bardziej wiarygodne.Tiril pisze:I zgadzam się, że wątek Bożenki bardzo naciągany. Po pierwsze, 20 punktów to może i mało, ale nie aż tak tragicznie. Trzy lata temu, u mnie mieli po 15 i jakoż żyją... A po drugie, czego się można uczyć z polskiego do egzaminu gimnazjalnego?? Powtórzyć lektury ( bo mogą się pojawić ), to można przeczytać sobie opracowania z netu i to wszystko. Ta nauczycielka chce najzwyczajniej w świecie naciągnąć biednych Rysiów.
48 godzin korepetycji w miesiąc??![]()
Nie wiem, jakie stawki są w stolicy, ale załóżmy, ze za godzinę weźmie 30 zł., to za miesiąc muszą jej zapłacić 1440 zł![]()
![]()
![]()
A nawet jakby wzięła połowę, czyli 15 zł., to i tak wychodzi 720 zł na miesiąc![]()
To już lepiej mogli wymyślić, że ma problemy z egzaminem matematyczno-przyrodniczym, może zabrzmiałoby bardziej wiarygodnie...
Jeśli nawet żart, to bardzo realistyczny.W tej kulturze na dziewictwo panny młodej faktycznie kładziony jest duży nacisk, i rodzina komisyjnie sprawdza pościel po nocy poślubnej.Damians pisze:Ta kobieta, co chce sobie zaszyć, żeby znów była dziewicą, to w końcu był żart, czy nie? Bo już sam nie wiem...
Też mi się tak wydaje.Damians pisze:Ta nauczycielka chce najzwyczajniej w świecie naciągnąć biednych Rysiów.
A i jeszcze co do zbliżającej się osiemnastki Maćka - czy przypadkiem jakoś niedawno (przy okazji imienin Bożenki) Maciek nie chwalił się, że JUŻ jest pełnoletni?
Sad but true
Sad but true
Przypadkowo z wikipedii dowiedziałem się, że pilotażowe odcinki "Klanu" miały inną czołówkę w której była Jolanta Fraszyńska! Chciałem tą czołówkę zobaczyć z ciekawości i znalazłem tylko coś takiego - http://izabelatrojanowska.republika.pl/ ... lowka.html . Wiedzieliście o tym??
Nie wiedziałem o tymGoku pisze:Przypadkowo z wikipedii dowiedziałem się, że pilotażowe odcinki "Klanu" miały inną czołówkę w której była Jolanta Fraszyńska! Chciałem tą czołówkę zobaczyć z ciekawości i znalazłem tylko coś takiego - http://izabelatrojanowska...n_czolowka.html . Wiedzieliście o tym??
Nie podoba mi się wątek Kingi Roberta - zrobili kolejną szczęśliwą rodzinkę, a ten Robert jest jakiś dziwny
.
Chodzą słuchy, że przed wakacjami ma ktoś zginąć.
Chodzą słuchy, że przed wakacjami ma ktoś zginąć.
Ostatnio zmieniony 2009-04-03, 19:49 przez Primok, łącznie zmieniany 1 raz.
- Marek Forrester
[shadow=white]Damians pisze:[glow=darkred]dla mnie mógłby umrzeć ten Robert [/glow]
Z jednej strony to trochę wątpliwe, bo Kinga przecież już jednego narzeczonego pochowała, a z drugiej właśnie prawdopodobne, bo wtedy byłaby to woda na młyn dla wszystkich płaczliwych babć, które by się dwa razy mocniej mogły nad Kinga rozczulić, gdyby to oglądały. No, chyba, że nie wspomnieliby o tym, tak jak o tym, że Bogna wdową już jest po raz drugi. [/shadow]
Ostatnio zmieniony 2009-04-03, 20:32 przez Tiril, łącznie zmieniany 1 raz.
Sad but true
Sad but true
Ale jeszcze z innej strony odtwórczyni Kingi już niedługo powinna rodzić, także aktorka będzie musiała mieć przerwę w filmie. Może to ją by uśmiercili
Niby ważna posatć, ale dałoby się bez niej żyć, a i wątków wokół tego ile można byłoby stworzyć.
Tylko wątpliwe, by scenarzyści zwolnili ciężarną kobietę
Tylko wątpliwe, by scenarzyści zwolnili ciężarną kobietę