Jezioro marzeń (Dawson's Creek)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Kiedyś ściągałam całe sezony bez problemu z torrentów :wink: ale jestem tak świrnięta na punkcie "Dawson's Creek", że kupiłam sobie wszystkie 6. sezonów na DVD ::jezyk:: :mrgreen: (Fakt, że bez polskiej wersji językowej, bo DC nigdy nie zostało na DVD wydane w Polsce ::kwasny:: ale przynajmniej język szkolę, oglądając po angielsku :zeby: ) Także na kompie "Jeziora Marzeń" nie mam. Ale może spróbuj przez torrenty, tam na pewno bez problemu znajdziesz :wink:
Goku

Post autor: Goku »

Wszystkie sezony pełne można łatwo znaleźć z rapidshare lub megaupload(ja ściągam z tego drugiego, bo z rapidshare ściągam aktualnie "Friends") ;).
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Owszem Goku, tylko że zobaczysz iż przy 5 sezonie pojawią się schody :P U mnie pod odcinkami 5 sezonu skrył się... dr House. Jeszcze na innej stronie był to Dexter.

A na który odcinku jesteś ? :)
To naprawdę genialny i szalenie realistyczny serial.
Goku

Jestem dopiero po 01x06(gdybym nie to, że ktoś u mnie w sieci notorycznie ściąga i blokuje mi transfer byłbym już kilka odcinków dalej :evil:). Wciąż najbardziej lubię Joey, ale lubię też Jen i Pacey'a(jakkolwiek odmienia się jego imię xD). Dawson mnie wkurza, zachowuje się jakby połknął kij od szczotki. Najbardziej mnie rozwaliło jak w którymś odcinku Joey udawała przed bogatym kolesiem kogoś innego, a do Dawson'a to nie dotarło i zaczął "To nie jest żadna Deborah" itp. ::plask wczolo: Dobrze, że Jen wtedy uratowała sytuację. Poza tym aktor który gra Dawson'a ma poronioną mimikę twarzy i w pojedynku na głupie miny wygrałby pewnie nawet z Annie z "90210". Strasznie wkurza mnie też babcia Jen! Jak siostra Joey rodziła, a ta zamiast podać jej leki przeciwbólowe kazała jej się modlić to miałem ochotę jej przywalić czymś w łeb xD.
Tomala

Post autor: Tomala »

Goku pisze:Poza tym aktor który gra Dawson'a ma poronioną mimikę twarzy i w pojedynku na głupie miny wygrałby pewnie nawet z Annie z "90210".
To musi być naprwdę świetny w swoim fachu, że jest nawet lepszy od Annie ::loll::

Wg wikipedii Polsat planuje ponownie wyemitować wszystkie 6 sezonów "Jeziora marzeń" w 2010 roku (lub od 2010 roku, nie wiem jak to dokładnie jest). Jeżeli to się sprawdzi i będzie przystępna pora emisji (najlepiej byłoby raz w tygodniu w soboty) to będę oglądał.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Goku pisze:Dawson mnie wkurza, zachowuje się jakby połknął kij od szczotki.
Fakt, to dość irytująca postać, ale na swój sposób też sympatyczna :wink: Dawson tak naprawdę zaczął podobać mi się dopiero od 5-tego sezonu (może też dlatego, że James van der Beek zmienił fryzurę i znacznie lepiej wyglądał), przestał być tak denerwujący ::jezyk:: Ale i tak w ostatecznym rozrachunku wolę Pacey'a :: bow :: :serce:
Goku pisze:Strasznie wkurza mnie też babcia Jen! Jak siostra Joey rodziła, a ta zamiast podać jej leki przeciwbólowe kazała jej się modlić to miałem ochotę jej przywalić czymś w łeb xD.
Babcia pewnie jeszcze nie raz Cię zaskoczy ::ok:: :wink:
Ale trzeba przyznać, że odc., w którym Bessy rodzi jest super :mrgreen: Fajne teksty Bessy i Joey, a poza tym twórcy stworzyli ciekawe napięcie w momencie kłopotów z porodem ::ok:: :: bow :: :wink:
Awatar użytkownika
Tęczowy

Pacey wygrywa z Dawson'em bezkonkurencyjnie ;)

A babcia Jen jest jedną z najlepszych postaci w tym serialu. Ogólnie kochałem jej wątek z Jen, ich rozmowy, kłótnie. Najpiękniejsze jednak było to, że po tym ich "momencie wstępnym" obie zawsze mogły na siebie liczyć.
Goku

Właśnie jestem po odcinku 01x11 i muszę to napisać - genialny odcinek xDD. Fajnie, że Williamson bawi się swoimi poprzednimi filmami i(poza plakatami "Krzyku" i "Koszmaru Minionego Lata" w pokoju Dawsona xDD) stworzył taki odcinek :). Dwie sceny były świetne: Jen rozmawiająca przez telefon jak w "Krzyku" i "martwa" Joey ::loll::. A no i ostatnia scena jak Joey i Dawson oglądają wiadomości xDD.

btw. A tak poza tym odcinkiem, do moich ulubionych postaci(Joey, Jen, Pacey) dołączyła jeszcze Abby mimo, że pojawiła się jak na razie tylko w dwóch odcinkach. Jest trochę głupia i wkurzająca, ale świetna ::loll::
Awatar użytkownika
kimberly1990

Abby nie należała do kanonu moich ulubionych postaci, bo była strasznie wredna i jej zachowania wielokrotnie mi się nie podobały ::kwasny:: ::jezyk:: Wielokrotnie, bo (ku Twojej uciesze Goku) Abby dużo częściej występuje w 2.sezonie :wink:

A tak w ogóle to moim ulubionym sezonem jest sezon 3-ci :: bow :: :mrgreen: Jakiś taki fajny klimat panuje w tym sezonie i odc. są ciekawe, a poza tym ten sezon to gratka dla fanów połączenia Joey + Pacey :serce: :: bow ::
Awatar użytkownika
Tęczowy

Ja lubię 3 i 4 na równi :)
W tym 3 jest super fajnie przedstawione to, jak Joey i Pacey się powolutku (bo z każdym odcinkiem) do siebie zbliżają. No i taki piękny finał :D
Za to w 4 są już razem i wspólnie pokonują kolejne problemy.

Wiecie, że wtedy Holmes i Jackson byli też parą w realu ?
Awatar użytkownika
kimberly1990

Czytałam gdzieś, że byli parą zaraz jakoś na samym początku jak zaczęli kręcić DC, ale podobno ich związek rozpadł się, bo Josh był strasznie zazdrosny, kiedy Katie kręciła sceny z Jamesem van der Beekiem (Dawsonem) ::jezyk:: Chociaż nie wiadomo ile w tym prawdy... Ale razem byli na pewno :serce:
Wydaje mi się, że Katie i Josh pasowali do siebie i tworzyli fajną parę :serce: Na pewno lepszą niż Katie i Tom ::ke:: ::plask wczolo:
Goku

Skończyłem 1 sezon :).

Fajnie, że Joey i Dawson są razem, ale zdecydowanie najbardziej w ostatnim odcinku podobała mi się scena z Joey i jej ojcem! :) Mam nadzieję, że Joey nie wyjedzie do Francji!

Szkoda mi Jen, dziadek jej umarł, a Dawson wolał Joey od niej i została sama :(. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie wszystko jej się ułoży.

A w przedostatnim odcinku Joey ślicznie wyglądała na tych wyborach miss, a scena gdy śpiewała tą piosenkę była genialna :serce:

Teraz pewnie będę oglądał więcej odcinków dziennie, bo 2 sezon udało mi się znaleźć w RMVB(i to całkowicie przypadkowo, bo miałem ściągać w AVI ale zrezygnowałem jak zobaczyłem, że nazwa pliku jest po hiszpańsku i wolałem nie ryzykować, bo wcześniej jak ściągałem pilota też miał nazwę po hiszpańsku i się okazało, że ma hiszpański dubbing i musiałem ściągać od nowa xDD) i ściąganie odcinków będzie zajmowało mniej czasu :).
Awatar użytkownika
kimberly1990

Goku pisze:A w przedostatnim odcinku Joey ślicznie wyglądała na tych wyborach miss, a scena gdy śpiewała tą piosenkę była genialna :serce:
To jeden z moich ulubionych momentów w całym serialu :serce: Joey wyglądała cudownie, a Dawson miał niezłą minę, jak ją zobaczył ::jezyk::
W ogóle wokalne występty Joey wypadły bardzo fajnie w całym serialu :wink:
Goku

Jestem po trzech odcinkach 2 sezonu.

Uwielbiam Andie! :serce: Jest dopiero od trzech odcinków w serialu, ale już ją uwielbiam :serce: :mrgreen: Mam nadzieję, że Andie i Pacey będą parą! Tylko, że teraz wróciła Tamara i pewnie wszystko się zepsuje ::kwasny::

Abby ma genialne teksty ::loll:: Najbardziej mnie rozwaliło jak doradzała Jen: "Jego gatki będą kłębkiem na podłodze nim zdążysz wymówić "Joey Potter jest dziewicą."" ::loll::

Mitch'owi kompletnie odbiło... Otwarte małżeństwo? WTF? ::cojest:: ::plask wczolo:

Dawson przy Joey przestał być taki wkurzający, przynajmniej teraz, nie wiem co będzie potem.

Za to Jen... Strasznie zaczęła mnie wkurzać i już na pewno nie jest jedną z moich ulubionych postaci ::kwasny:: Zachowuje się jak zdesperowana lafirynda... A oprócz tego ma tragiczną fryzurę.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Goku pisze:Za to Jen... Strasznie zaczęła mnie wkurzać i już na pewno nie jest jedną z moich ulubionych postaci ::kwasny:: Zachowuje się jak zdesperowana lafirynda... A oprócz tego ma tragiczną fryzurę.
Jen zaczęła ieźle rozrabiać w drugim sezonie ::jezyk:: Troszkę się pogubiła dziewczyna :? Muszę przyznać, że w tym sezonie nie należała do kanonu moich ulubionych postaci, ale zdecydowanie zmieniłam o niej zdanie w sezonie czwartym, bo pokazali wszystkie uwarunkowania i przyczyny jej zachowań, a sama Jen bardzo się otworzyła i nawet zaczęłam ją rozumieć :wink:

Fajnie, że ten temat został odświeżony i że są tu jeszcze osoby, które lubią DC :mrgreen: Jest z kim pokonwersować o moim ukochanym serialu :wink:
ODPOWIEDZ