Jezioro marzeń (Dawson's Creek)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Goku pisze:Jestem po 03x18.
Szybko Ci idzie to oglądanie :wink: Naprawdę Cię wciągnęło :zeby:
Goku pisze:Joey i Pacey to zdecydowanie moja ulubiona para teraz :). Niech tylko w końcu będą razem, a nie się wykręcają cały czas! xDD Joey miała świetny wątek z tą kampanią na rzecz pozostania dyrektora w szkole :). A Pacey ma śmieszny wątek z tym dzieciakiem, szczególnie na początku jak ten go nazywał 'Pissy' ::loll::
Joey i Pacey też są moją ulubioną parą :serce: a relacje między nimi w 3. sezonie są tak świetne i wątek jest tak super skonstruowany, że mogłabym 3 serię oglądać 24h ::jezyk:: ::ok:: :zeby:
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Ja też uwielbiałam parę Pacey i Joey :serce: Za to Dawsona nie mogłam ścierpieć! Szkoda, że ten serial się zakończył :(
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

No tak jak pisałem Joey i Pacey w każdym odcinku 3 sezonu minimalnie, bo minimalnie, ale cały czas się do siebie zbliżają :D Reżyser geniaaaalnie to skonstruował :)

3 sezon jest najlepszy!
Goku

Post autor: Goku »

Skończyłem 3. sezon :).

Pacey i Joey są razem! :serce:

Wrr... Jak mnie to głupie Dawsonisko wkurza!!! :x Zachowuje się jakby zatrzymał się w rozwoju w wieku 5 lat. Egocentryczny dupek, który żyje w swoim własnym wyimaginowanym świecie w którym jest z Joey jakąś "bratnią duszą" czy inną pierdołą... Jak się poryczał na pomoście(oczywiście po tym jak powiedział do Joey "jesteś wolna" jakby wcześniej była jego niewolnicą) to wybuchnąłem śmiechem. ::loll::

Za to udało mi się znów polubić Andie i naprawdę mi jej było szkoda w przedostatnim odcinku jak Pacey wyznał jej, że przyszedł z nią na bal tylko po to by być tam z Joey :(. Ale na szczęście szybko się po tym wszystkim pozbierała :).

Gail i Mitch znowu są małżeństwem :).

Jednak w ostatnim odcinku zdecydowanie najbardziej podobała mi się scena Jen&Henry! :mrgreen:

Hahaha! Spadaj Ethan! :lol: Dobrze, że Jack i Ethan nie są razem, bo ten Ethan jakiś dziwny był... I fajnie, że Jack się wreszcie pogodził z ojcem :).

Biorę się za sezon 4. :zeby:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Widzę że ja tak ja wy nie cierpię Dawsona :D Joey też średnio a pozostałe postacie fajne. Serial nie należy do moich ulubionych, ale oglądałem od początku bo w pierwszych odcinkach w roli nauczycielki była Leann Hunley (Dana z "Dynastii")
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Goku

Po 04x03.

Świetny ten odcinek ze sztormem :: bow ::. I świetna była scena w której Dawson pokazał, że może jednak nie jest aż tak samolubnym dupkiem i nie pozwolił zostać Pacey'emu samemu na łodzi. A tak w ogóle Dawson ma w tym sezonie naprawdę tragiczną fryzurę! :lol:

Joey i Pacey - nuudyy... Mam nadzieję, że będą mieli jakiś ciekawy wątek!

Henry to dupek! A ten Drue zna Jen z Nowego Jorku, więc teraz pewnie zrobi się naprawdę ciekawie :)

Andie świetnie sobie poradziła w tej restauracji! :) W ogóle Andie jest znowu wśród moich ulubionych postaci i mam nadzieję, że to już się nie zmieni :).

A moje TOP5 postaci w tym momencie wygląda tak:

1.Jen
2.Joey
3.Jack
4.Andie
5.Pacey

Lubię też Bessie, babcię Jen i Gail :). Mitch jest mi obojętny, a Dawson'a nie znoszę!

Siostra Pacey'ego wydaje się być fajna, mam nadzieję, że będzie jej więcej :mrgreen:.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Goku pisze:Siostra Pacey'ego wydaje się być fajna, mam nadzieję, że będzie jej więcej :mrgreen:.
Gretchen będzie przez cały 4.sezon :wink:

Za to pewnie będziesz niezadowolony z przebiegu wątku Andie, skoro lubisz tę postać ::jezyk:: Ale to dopiero gdzieś w okolicach 4x08-4x09 :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

A gdzie wy to oglądacie? Polsat powtarza?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Goku

Adex-fan Brooke pisze:A gdzie wy to oglądacie?
Na kompie ;).

Jestem po 04x07.

Szkoda, że Andie wyjeżdża, ale i tak jej wątek dobrze się skończył, dostała się na Harvard i jeszcze sobie do Włoch jedzie xD.

Bardziej szkoda mi Jen :(. Wszyscy się od niej odwrócili, nawet Jack(dobrze, że się pogodzili na koniec odcinka) i jej babcia i to wszystko przez tego Drue... Ale cieszę się, bo początkowo bałem się, że to Jen weźmie to extasy :).

Pacey/Joey/Dawson - ci to dopiero mają "problemy"... ::plask wczolo:
Goku

Skończyłem 4 sezon.

Ogólnie niezbyt mi się to zakończenie sezonu podoba ::kwasny::. Joey i Dawson chyba znowu są razem, a dwie moje ulubione pary: Joey i Pacey oraz Dawson i Gretchen, się rozpadły...

Jedyna para z której obecnie jestem zadowolony to Jack i Toby xD. Toby początkowo wydawał się być totalną lamą, ale potem okazało się, że jest ok :).

A Jen znowu sama. A miałem nadzieję, że będzie z Drue, który pod koniec sezonu bardzo się zmienił.

A Andie w przedostatnim odcinku super wyglądała! :D

Mam nadzieję, że w 5 sezonie wszystko wróci do normy :roll:
Awatar użytkownika
kimberly1990

Skoro już skończyłeś sezon 4. to zapytam:
jak Ci się podobał wątek Jen z psychoterapeutą? Tzn nie mam na myśli jej relacji z tym kolesiem, tylko wątek przeżyć Jen :wink:
Dla mnie osobiście był to jeden z najciekawszych wątków całego sezonu 4., bo wyszło na jaw mnóstwo faktów z przeszłości Jen, co wyjaśniło jej wcześniejsze zachowania itd. Poza tym Michelle Williams świetnie zagrała wszystkie te sceny :: bow ::
Goku

Świetny był ten wątek, a szczególnie odcinek w Nowym Jorku i ta scena jak przyszła do mieszkania ojca! :D A tak w ogóle Michelle Williams to świetna aktorka ;).
Goku

Jestem po 05x10. Strasznie zwolniłem tempo oglądania, ale mam mniej czasu, a 5 sezon nie jest już tak ciekawy jak poprzednie...

Uwielbiam Audrey! Jest genialna! ::loll:: I teraz w tym odcinku jak sobie co chwila coś wylewała na bluzkę jak chciała porozmawiać z Joey na osobności :mrgreen:

Jen i Dawson? NIE! Mam nadzieję, że szybko się rozstaną. Nie mogli dać Jen kogoś normalnego? ::kwasny::

Dziwnie się ogląda Chad'a Michael'a Murray'a w zupełnie innej roli niż w OTH.

Szkoda, że między Jen i Jack'iem już nie jest tak dobrze jak kiedyś, ale jestem pewien, że się poprawi. :) A Jack'owi wcale się nie dziwię, te bractwa studenckie wydają się być naprawdę fajną sprawą ;).

A śmierć Mitch'a ogólnie bardziej mnie rozśmieszyła niż zasmuciła. Ta scena była strasznie absurdalna. Jadł loda, lód mu upadł, schylił się i BUM! wypadek... ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
kimberly1990

Goku pisze:Uwielbiam Audrey! Jest genialna! ::loll:: I teraz w tym odcinku jak sobie co chwila coś wylewała na bluzkę jak chciała porozmawiać z Joey na osobności :mrgreen:
Ja też od razu polubiłam Audrey :wink: W ogóle to aktorka, która ją gra wydaje mi się bardzo sympatyczna (widziałam ją w jednym filmie jeszcze i też fajnie wypadła) :zeby:
Goku pisze:Dziwnie się ogląda Chad'a Michael'a Murray'a w zupełnie innej roli niż w OTH.
Ja najpierw obejrzałam Jezioro Marzeń a potem dopiero OTH, więc miałam zupełnie odwrotnie - dziwnie się na początku oglądało Chada w roli grzecznego (a przynajmniej na początku) Lucasa, w porównaniu do dość rozrywkowego muzyka, Charliego ::jezyk:: :wink: Ale w obu produkcjach moim zdaniem Chad wypadł super :mrgreen:
Goku pisze:A śmierć Mitch'a ogólnie bardziej mnie rozśmieszyła niż zasmuciła. Ta scena była strasznie absurdalna. Jadł loda, lód mu upadł, schylił się i BUM! wypadek... ::plask wczolo:
Dla mnie śmierć Mitch'a była czymś... bardzo smutnym :( Lubiłam tę postać, a poza tym jego śmierć dość negatywnie wpłynęła na relacje pomiędzy naszymi bohaterami... ::jezyk::
Goku

Skończyłem 5. sezon :). Druga połowa sezonu zdecydowanie lepsza niż pierwsza!

Super, że Audrey i Pacey się pogodzili! :mrgreen: Są razem świetni! To zdecydowanie moja ulubiona para :).

Szkoda, że Joey i Charlie się rozstali, bo też lubiłem ich jako parę. A jeszcze w finale sezonu twórcy tradycyjnie zaserwowali nam to Joey&Dawson Love Story, co jest już naprawdę nudne :ziewam:

Mam nadzieję, że Jack i Eric nie będą razem. Wciąż nie lubię Eric'a za to co zrobił Jack'owi wcześniej ::kwasny::.

Wow! Dziwię się, że Jen zdecydowała się pojechać do rodziców, po tej rozmowie z jej ojcem z 4. sezonu :shock:. No ale cóż, zobaczę co z tego wyniknie :).

Babcia Jen i jej chłopak wymiatają ::loll:: Ta scena na lotnisku w finale sezonu mnie rozwaliła ::loll::

btw. Dziwi mnie to ile z "Jeziora Marzeń" zostało skopiowane przez twórców OTH. Np. nowy facet Gail nazywa się tu Nathan, a jego córka Haley ::plask wczolo: I jeszcze ten wątek ze śpiewaniem Joey(genialnie wykonała to "I want you to want me" :: bow ::), twórcy OTH niemalże skopiowali w wątku Haley, zmienili tylko to, że Haley stała się gwiazdą, a Joey grała tylko tak, chwilowo z amatorskim zespołem.

No to zabieram się za sezon 6., do którego w większości nie ma polskich napisów i będę musiał sobie jakoś poradzić z angielskimi(co będzie dla mnie trochę czymś nowym, bo do tej pory z angielskimi napisami oglądałem jedynie niektóre mało popularne w Polsce filmy dokumentalne). Ale myślę, że jakoś dam sobie radę ;).
ODPOWIEDZ