Glee

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tomala

Post autor: Tomala »

I co Joe, oglądasz "Glee"? Jeśli tak to napisz jak ci się podoba :mrgreen:
Awatar użytkownika
Joe

Post autor: Joe »

Nie, bo wciągnąłem się w Skins, ale jak wrócę do Glee, to napiszę jakie wrażenia. :wink:
Tomala

Britney Spears wystąpi w "Glee"! :D :D :D :D :D :D
http://muzyka.interia.pl/pop/news/fanta ... rs,1517267
To rewelacyjna wiadomość. Nie mogę się doczekać. Cieszyłem się już z tego, że będzie odcinek z jej piosenkami, a teraz jeszcze się okazuje, że sama Britney w nim zagra :serce:
Były też jakieś spekulacje na temat tego, czy Madonna wystąpi w kolejnym odcinku o niej, ale póki co nic o tym nie wiadomo.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Tomala pisze:Myślałem, że to bardziej podobne do "High School Musical", ale okazuje się, że wbrew pozorom nie :lol:
Nie? Bo dla mnie to jak na razie to jest trochę HSM ::jezyk::
Ale oberzałam dopiero 2 odcinki, więc nie będę wydawać jeszcze ogólnej opinii :wink:
Dam seriaowi szansę i obejrzę jeszcze kilka ::jezyk::

ALE podobało mi się w pierwszym odcinku wykonanie "Rehab" - duuuużo lepsze od orginału ::ok:: (ale może dlatego tak uważam, bo nigdy nie rozumiałam fenomenu Winehouse ::jezyk:: )

I zaważyłam, że żonę Willa gra aktorka, która w "Boston Public" (które uwielbiam) grała Lauren Davis :mrgreen: :zeby:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

"To i owo" w numerze z ubiegłego tygodnia informuje, że być może jeszcze w tym roku serial "Glee" pojawi się na FoxLife. Wg gazety, to ta stacja nabyła prawo do do emisji serialu.
Tomala

Czytałem już o tym kiedyś, fajnie by było. Ciekawe jak "Glee" przyjmie się w Polsce. Chociaż emisja tylko na Fox Life to jeszcze za mało, żeby serial stał się powszechnie popularny.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Jestem po 10 odcinkach i cieszę się, że nie poprzestałam na pierwszych dwóch, bo z odcinka na odcinek fabuła coraz bardziej się rozkręca :wink: "Glee" naprawdę mnie wciągnęło! :zeby:

Z odcinka na odcinek muzyka też jest coraz fajniejsza :zeby: Widać, że twórcom pomysłów nie brakuje :D Na razie chyba najbardziej podobało mi się wykonanie "Keep Holding On" (Avril Lavigne) - bardzo lubię tę piosenkę :wink:
Choć zazwyczaj przeklinam wszystkie wymyślne cover'y różnych piosenek, to aranżacje w "Glee" bardzo mi się podobają ::ok::
Tym bardziej nie mogę się doczekać, kiedy dotrę do odcinka z piosenkami Madonny ::krzyw::

Co do bohaterów: chyba najbardziej na razie lubię Kurta :: bow :: , Pucka i Quinn :wink: Rachel jest irytująca, podobnie Finn ::jezyk:: Jeśli chodzi o "starszych" bohaterów to chyba nikt jeszcze nie zaskarbił sobie mojej sympatii, ale podobają mi się teksty Sue ::loll:: ::jezyk::

Do 21.09 powinnam się wyrobić z 1.sezonem i wtedy będę już na bieżąco :wink:
Awatar użytkownika
kimberly1990

Po 2x01 czuję lekki niedosyt ::jezyk::
Fabularnie był fajny(szczególnie sceny z Sue i nową trenerką), ale zawiodły mnie trochę piosenki :( Czekałam z niecierpliwością na wykonanie przez obsadę Glee "Empire State Of Mind" i właśnie to mnie najbardziej zawiodło :? Dużo fajniej wypadło moim zdaniem "Telephone" :wink:

Za to już nie mogę doczekać się następnego odcinka, w którym nie dość, że będą piosenki Britney Spears, to jeszcze wystąpi gościnnie sama Britney :zeby:
Tomala

Bardzo fajne rozpoczęcie sezonu :D
Wykonanie "Telephone" bardzo fajne, "Emire State Of Mind" też niezłe, ale początek i koniec mi się nie podobały.
Ta nowa trenerka jest... sam w sumie nie wiem jaka. Przede wszystkim wygląda jak facet (czy jej czasem nie gra facet?). Z jednej strony jest strasznie wredna, ale z 2. to bardzo mi jej było żal, szczególnie jak Sue i Will nie kazali jej usiąść przy stolikach. Za to dobre było jak zamówili pizze ::loll::
Rachel mnie trochę irytowała. I nie podoba mi się jej nowa fryzura. Ogólnie to ta aktorka mi przypomina Holly Marie Combs (Piper z "Czarodziejek") :wink:
Ten nowy koleś ładnie śpiewał pod prysznicem. Za to "Billionarie" mi się średnio podobało, bo ja ogólnie nie przepadam za tą piosenką. I faktycznie ten koleś ma gigantyczne usta :lol:
Szkoda mi Artiego, ale ten nowy chłopak Tiny jest fajny :zeby:
Śmieszne było jak Finn przyszedł na casting do cheerleaderek i nawet ta upośledzona dziewczynka była załamana jego występem ::loll::
Nie mogę się doczekać następnego odcinka.
Goku

Post autor: Goku »

Nie oglądam Glee. Uważam, że jako serial jest zbyt słodki i głupawy, a główna bohaterka jest irytująca nawet bardziej niż Annie na początku "90210". Od czasu do czasu oglądam jednak same wykonania piosenek na YT i muszę przyznać, że niektóre naprawdę mi się podobają :). Ostatnio "Telephone" GaGi ( http://www.youtube.com/watch?v=7NfiO2WV4gw ) i "Toxic" Britney Spears ( http://www.youtube.com/watch?v=ZkEdnJvO0GQ ). Jestem też pod ogromnym wrażeniem głosu dziewczyny, która śpiewała "Listen" Beyonce ( http://www.youtube.com/watch?v=c10GatWkcuA ) :: bow ::.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Odcinek z piosenkami i gościnnym udziałem Britney Spears był fajny, ale znów czegoś mi zabrakło... :(

Chyba właśnie tego, o czym mówił Kurt - że wykonali wspólnie tylko jeden kawałek Britney :(
Bo te wszystkie pozostałe piosenki to było po prostu naśladownictwo teledysków piosenkarki i choć odtworzyli to wszystko bardzo dobrze, to mimo wszystko bardziej by mnie satysfakcjonowało, gdyby piosenki wykonała cała grupa na scenie :wink:
"Toxic" wypadło super :: bow :: :zeby:

No i co do samej Britney - myślę, że jak na naprawdę niewielką ilość scen, w których była (łącznie 1 czy 2 min.? ::jezyk:: ), występ można uznać za udany :wink: Szkoda tylko, że Britney nie zaśpiewała :zmiesz:: :( ::jezyk::
Tomala

Troszkę mnie rozczarował odcinek o Britney. Szkoda, że tylko 1 piosenka była wykonywana przez cały chór, a reszta to tylko sny. Aczkolwiek wszystkie wykonania były świetne, a to jedyne "Toxic" wykonane wspólnie było najlepsze. Strasznie mi się podobał śpiew Willa w tej piosence, bo ogólnie to jako wokalista jest mi raczej obojętny. Fajnie, że w odcinku pojawiła się piosenka "Me Against The Music", którą w oryginale Britney wykonuje z Madonną :zeby: Szkoda tylko, że Santana była Madonną, bo ma ciemne włosy, a Madonna (najczęściej xD) jest blondynką i w tym teledysku też była. Jednak w sumie naśladowała ją bardzo dobrze. Dobra była historia o tym, że Brittany dorastała w cieniu Britney Spears, bo sama nazywa się Brittany S. Pierce ::loll:: Ucieszyłem się jak zobaczyłem byłą żonę Willa. Bardzo lubię tą postać ::rad::
Na koniec najważniejsze - pojawienie się w odcinku samej Britney. Moim zdaniem wypadła bardzo dobrze, myślałem, że będzie aktorsko raczej kiepsko, a o dziwo wyszło fajnie :)
Awatar użytkownika
kimberly1990

2x03 mało ciekawy muzycznie (podobało mi się tylko "Losing My Religion" i "One Of Us" ::jezyk:: ), ale za to przezabawny i jednocześnie wzruszający fabularnie ::ok::

"Tostowy Jezus" mnie rozwalił ::loll:: ::loll:: ::loll:: :zeby:
Tomala

2x03 raczej słaby był dla mnie. Jedynie "Tostowy Jezus" mnie śmieszył i sytuacje z nim związane, a poza tym nic ciekawego.

2x04 za to świetny! Fajny pomysł z tymi duetami. Najbardziej podobały mi się chyba Mercedes i Santana :D Tina i Mike też byli fajni :)
Sam mnie trochę irytuje.
Bez sensu, że Puck poszedł do poprawczaka :shock: ::plask wczolo: Mam nadzieję, że wróci jak najszybciej.
Artie stracił dziewictwo z Brittany ::rad:: To było niespodziewane.
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Nie podoba mi się drugi sezon Glee ::ysz:: . I coraz częściej oglądam Hellcats. A ostatni odc serialu 06x02 to już kompletna masakra! :roll: ::plask wczolo: Rozumiem, chcieli jakoś wyróżnić Halloween,ale to nie było stare,dobre Glee z 1 sezonu. :| Brakuje im tej iskry i od kilku odcinków śpiewają beznadziejne piosenki [nie wszystkie,bo np. Mercedes wykonała River Deep , Mountain High <3 :serce: ] . Jednak to za mało :( .
Nie czekam z wielkim entuzjazmem na następne odcinki,ale oczywiście zobaczę co słychać dalej u bohaterów.;)
P.S. W ostatnim za to stroje mieli rewelacyjne ::rad:: !!!
ODPOWIEDZ