Glee

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Mnie też na razie trochę rozczarowuje 2. sezon "Glee" :(
Jest fabularnie słabszy niż sezon 1, ale też piosenki pozostawiają wiele do życzenia ::jezyk::
Ostatni odcinek z wykonaniem musicalu "Rocky Horror Picture Show" był fabularnie nudny jak flaki z olejem :ziewam:
Jedynym plusem były świetne kostiumy i i niektóre piosenki (np. ta wykonana przez Mercedes :: bow :: ) :wink:
Mam jednak nadzieję, że serial się jeszcze poprawi i powróci do poziomu z sezonu pierwszego :wink:
Tomala

Post autor: Tomala »

Od 2x06 "Glee" moim zdaniem w końcu wróciło do poziomu z sezonu 1. :D Ostatnie 2 odcinki były po prostu genialne! :: bow ::
Sue została dyrektorką :shock: ::rad:: Najlepsza była scena jak wzięła Will'a do tej sali widowiskowej, oznajmiła mu, że Beiste zrezygnowała, wypuściła konfeti i ten jej śmiech ::loll:: :twisted: Mimo, że ona potrafi być taka wredna to kocham ją. I jej program. W odcinku halloweenowym fajne było jak powiedziała, że "Haloween to święto, w którym rodzice przebierają małych chłopców za dziewczynki, a dziewczynki za szmaty" ::loll:: I uwielbiam jeszcze podsumowanie na koniec odcinka: "And this is how Sue sees it" :mrgreen:
Fajnie, że znów pojawiła się Teri :) Bardzo ją lubiłem w 1. sezonie ::jezyk::
Bardzo się ucieszyłem, że Puck już wrócił z poprawczaka. Strasznie go brakowało w serialu.
Doznałem szoku jak ten chłopak pocałował Kurt'a :shock: Ciekawi mnie teraz jak to się dalej potoczy. Chciałbym, żeby Kurt był z tym Brainem. Jest strasznie sympatyczny :)
Bardzo polubiłem Holly Holiday xD Jest taka wyluzowana :)
Co do piosenek to ostatnio jest genialnie również pod tym względem. Bardzo podobało mi się wykonanie "Teenage Dream" Katy Perry, "Forget You" Cee-Lo, to co śpiewały dziewczyny wspólnie, to był chyba miks dwóch piosenek, z której jedną znałem, ale nie znam jej tytułu, a 2. nie znałem, ale ogólnie super to wyszło. No i na koniec 2x07 genialne połączenie "Umbrelli" Rihanny z "Singing in the rain" :: bow ::
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ostatnio wyszły w Polsce płyty z muzyką z 1 sezonu tego jak dla mnie dziecinnego i tandetnego serialu, chociaż piosenki zasługują na uznanie.
http://www.empik.com/glee-music-vol-1-v ... 5,muzyka-p
Są też kolejne części.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Tomala

B@r pisze:Ostatnio wyszły w Polsce płyty z muzyką z 1 sezonu tego jak dla mnie dziecinnego i tandetnego serialu
A ja nie uważam, że "Glee" jest dziecinne i tandetne. Serial podejmuje bardzo ważne problemy społeczne, przede wszystkim dyskryminacji licznych mniejszości - to na pewno nie jest dziecinne. Tandetny też na pewno nie jest - sam napisałeś, że piosenki zasługują na uznanie, a to właśnie główny motyw serialu. Każdy jego widz najbardziej czeka na piosenki. Jedynie można powiedzieć, że "Glee" jest czasem przesłodzone :wink:
Goku

Post autor: Goku »

"Glee" jest przerażająco dziecinne, tandetne i w dodatku każda z postaci jest chodzącym stereotypem. Kilka piosenek im wyszło, ale większość to okropne, przesłodzone popowe wersje, które można określić jednym słowem - profanacja. Poza tym większość obsady kompletnie nie umie grać, a tak złego scenariusza jak "Glee" nie miał chyba jeszcze żaden serial. Podsumowując, życzę temu tworowi szybkiej i bolesnej śmierci, choć niestety na razie się na nią nie zanosi :roll:.
Tomala

Goku pisze:"Glee" jest przerażająco dziecinne, tandetne i w dodatku każda z postaci jest chodzącym stereotypem.
Dlaczego nie jest dziecinne i tandetne to już wyjaśniłem. Co do stereotypów to chyba właśnie o to chodziło twórcom, żeby wszystko tak wyolbrzymić i dobitnie pokazać.
Goku pisze:Kilka piosenek im wyszło, ale większość to okropne, przesłodzone popowe wersje, które można określić jednym słowem - profanacja.
No pewnie, jak coś jest popowe to już profanacja :lol: Większość piosenek, które śpiewają w serialu to piosenki popowe, więc to logiczne, że ich wykonania też takie są.
Goku pisze:Poza tym większość obsady kompletnie nie umie grać, a tak złego scenariusza jak "Glee" nie miał chyba jeszcze żaden serial.
Nie zgadzam się z tym, że większość obsady nie umie grać, moim zdaniem radzą sobie całkiem dobrze. A scenariusz też jest dobry, często bardzo zabawny.
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Goku pisze:"Glee" jest przerażająco dziecinne, tandetne i w dodatku każda z postaci jest chodzącym stereotypem. Kilka piosenek im wyszło, ale większość to okropne, przesłodzone popowe wersje, które można określić jednym słowem - profanacja. Poza tym większość obsady kompletnie nie umie grać, a tak złego scenariusza jak "Glee" nie miał chyba jeszcze żaden serial. Podsumowując, życzę temu tworowi szybkiej i bolesnej śmierci, choć niestety na razie się na nią nie zanosi :roll:.
Goku, mam wrażenie, że ostatnio tylko wszystko i wszystkich krytykujesz ;) Nikt ani nic nie jest idealne, każdy ma też inne gusta i warto o tym czasem pomyśleć :) Mi większość wykonów piosenek z Glee się podoba. Przyznaję, że fabuła nie jest jakaś wyższych lotów, ale to nie taki serial. Ja z chęcią go oglądałem w długie jesienne wieczory i nie raz mnie rozbawił :) Bo to serial komediowy, tak btw.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Oglądałam wczoraj odcinek 11, wyemitowany w USA zaraz po Super Bowl i bardzo mi się podobał :zeby:

Dawno już się tak nie uśmiałam ::loll::
I ogólnie to brakowało mi Glee przez tą przerwę ::jezyk:: :wink:

Najbardziej rozbawiła mnie oczywiście Sue i jej rakieta ::cojest:: ::loll::
I biedna Brittany ::loll::

Poza tym bardzo fajnie wyszły wszystkie piosenki :wink:
Podobał mi się zwłaszcza końcowy występ z "Thrillerem" ::ok::
Ale Blaine, Kurt iich szkolni koledzy też super zaśpiewali :mrgreen:

Są tylko 2 minusy tego odcinka:
1) Za mało było Kurta i Blaine'a ::jezyk:: Kurta lubię od samego początku; bardzo cieszę się też, że Blaine na dłużej zagości w obsadzie :wink:
2) Quinn i Finn?! ::ke:: Znowu?! ::ysz:: :nie:
Podoba mi się para Quinn i Sam, zaś nie lubiłam jej razem z Finnem ::jezyk::
I nie chcę, żeby historia się powtórzyła ::kwasny::
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Widziałem wczoraj filmową reklamę na Interii, z której wynika, że "Glee" pojawi się w Polsce na kanale FOX 18 lutego o 21.00. :wink: Szkoda, że nie mam tej stacji.
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Też sprawdziłam i rzeczywiście Glee od piąteku 18 lutego na FOX'ie :D w końcu będę mogła obejrzeć, bo jak na razie to widziałam tylko widea piosenek na youtube ;) A szczególnie przypadło mi do gustu wykonanie piosenki Katy Perry "Teenage Dream" :D oni sa lepsi od samej Katie haha :P
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Don't stop believin' bylo wczoraj oslodą po ciążkim dniu :serce: . Bardzo się cieszę,że na FOXie leci Glee! :: bow :: Traci trochę urok z lektorem,ale ciągle to Glee ;)
Awatar użytkownika
fandantego

Post autor: fandantego »

Jakoś mnie nie ciągnie do tych słodkich serialików... Tak samo jak 90210 obejrzałem chyba dwa odcinki tak również Glee zobaczę. Póki co nie będę pisał nieprzychylnych opinii, natomiast jakoś banda tańczących bachorów nie przekonuje mnie, żebym poświęcił im czas :D
http://www.facebook.com/NajciekawszaPostac - oficjalny profil Plebiscytu Najciekawsza Postać "Mody na sukces"! Zapraszam!
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

Zakochałam się w Glee totalnie! :serce: :serce:
Jestem ogromną fanką musicali, chyba jeszcze nie było takiego, który by mi się nie podobał :P więc wiadomo, że Glee również polubiłam ;)
Scena "Rehab" :serce: świetna!
Biorę też poprawkę, że to 1 odcinek stąd akcja się będzie dopiero rozkręcać.
Podoba mi się głos Rachel, fajne wykonanie "I dreamed a dream" ;) (z Les Mis jednego z moich ulubionych musicali :P )
Tomala

Bardzo się cieszę, że "Glee" Ci się spodobało, Lizzy :D To dopiero początek, potem będzie jeszcze genialniej! :)
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Tomala pisze:Bardzo się cieszę, że "Glee" Ci się spodobało, Lizzy :D To dopiero początek, potem będzie jeszcze genialniej! :)
Drugi sezon już mniej genialny... :roll:
ODPOWIEDZ