Post autor: kimberly1990 »

Oglądał ktoś finał GG? :D

Mnie się bardzo podobał - myślę, że po tym finale kolejny sezon zapowiada się obiecująco :wink:

Zwłaszcza ciekawi mnie, która z pań - Blair czy Serena - jest w ciąży ::chytry::
Obstawiałabym Blair (myślę, że zaszła w ciążę z Chuckiem, po ich "pożegnaniu" na przyjęciu, na którym się bawili po akcji ratunkowej Chucka), ale kto wie... ::krzyw::

W sumie wolałabym, żeby Blair była z Chuckiem, bo nie podoba mi się ten cały książę ::jezyk::
Podobał mi się w tym sezonie też wątek Blair i Dana i trochę szkoda, że się tak urwał, a twórcy nie dali sznasy tej parze :wink:

Wątek Charlie był dla mnie nudny, ale ostatnia scena kompletnie mnie zaskoczyła :shock:
"Charlie" to nie Charlie! :shock:

Oczekiwałam może trochę więcej w związku z powrotem Georginy, ale skoro fake-Charlie zachowała jej nr telefonu, to myślę, że obie jeszcze nieźle namieszają :twisted:

W kolejnym sezonie wciąż liczę na come-back Sereny i Nate'a do siebie :serce:
Uwielbiam ich razem :serce:

Post autor: Tęczowy »

Ja oczywiście oglądałem ;)
Jeśli chodzi o mnie, to już od jakiegoś czasu jestem przeciwko parze Blair&Chuck. Ciągle takie odgrzewane kotlety. I myślę podobnie jak Ty Kimberly, tzn. Blair jest pewnie w ciąży z Chuckem i skończy się jej bajka ;)
Bardzo dobrze, że Vanessa wyjeżdża, bo już od dłuższego czasu była nudna i zbędna. Zgadzam się, że wątek z Charlie był nudny.

Czekam na jakiś ciekawy wątek z tą książką Dana i może Sereną w świecie reżyserów i filmu ;) No i coś dla Nate'a, bo on od dłuższego czasu też nie ma nic do roboty...

Post autor: wiwi »

Ja oglądam tylko dla Chair, więc mam nadzieję, że test był Blair a ojcem będzie Chuck;) Cały odcinek był popisem tej pary i szkoda, że się rozstali, ale scenarzyści musieli jakoś zacząć naprawiać postać Chucka, po tym jak go spaprali pod koniec trzeciego i prawie przez cały czwarty sezon... Scena na żydowskim przyjęciu była świetna, Chuck i Blair w końcu roześmiani, ale potem to smutne rozstanie :( Jednak tylko ta para w Gossip Girl potrafi wywołać tyle emocji. Cudnie zagrali to pożegnanie :serce: Chuck zrezygnował ze swojego szczęścia, aby Blair była szczęśliwa. Widać, że Chuck dorasta i mam nadzieję, że na koniec całego serialu Blair i Chuck będą razem.

Ogólnie ten sezon zaczął się ciekawie i do przerwy zimowej był super. Jak zniknęła Juliet i zaczął się ten wątek z Rainą i Russellem to serial trochę "przysiadł". Nie jestem zwolenniczką Dair, chociaż niektóre sceny z nimi były zabawne. Jednak najlepiej im zawsze wychodziło dogryzanie sobie ;) Trochę głupio, że scenarzyści chcą teraz zmienić historię wymyślając ten wątek z książką Dana... Jego uczucie do Blair na razie w ogóle nie było odwzajemnione, co więcej ich pocałunek utwierdził Blair, że chce być z Chuckiem ::rad::
Szkoda też, że postać Nate'a się tak marnuje. W tym sezonie praktycznie nie miał swojego wątku :/ Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie będzie więcej wspólnych wątków dla czwórki z UES, takich jak ten z rozprawieniem się z Juliet w operze :) To był jeden z najlepszych odcinków w tym sezonie (i wcale nie dlatego, że Chuck i Blair co chwilę uprawiali seks ;) ).
Wracając jeszcze do finału to wcześniej natknęłam się na spoilery i mimo, że miałam nadzieję, że okażą się fałszywe (zwłaszcza nie wierzyłam w informacje o Charlie/Ivy), to niestety okazały się prawdziwe :/ Na szczęście w spoilerach nie było mowy o tym teście ciążowym, więc chociaż jedną niespodziankę miałam ;)

Są już też spoilery na piąty sezon:
- Chuck i Nate mają wrócić ze swoich wakacji i odwiedzić Serenę w Kalifornii,
- Blair ma mieć problemy przy planowaniu ślubu,
- Dan ma się przekonać do czego doprowadza nadmierna szczerość w opisywaniu w książce bliskich mu osób,
- wróci Ivy/Charlie, co ma być zagrożeniem dla rodziny van der Woodsen

Mam nadzieję, że wróci też Georgina, bo miło było zobaczyć ją w finale ;) No i zawsze ma fajne teksty :)
- cześć chłopaczki, jak leci?
- dobrze
- dla kogo dobrze, dla tego dobrze
- dla kogo kogo, dla tego kogo...
- celna riposta :D

Post autor: DeaconFan »

Rozpocząłem oglądanie "Plotkary". :)

Dawno nie zaczynałem oglądać jakiegoś nowego serialu, ale "Plotkarę" mocno mi polecała koleżanka i się skusiłem. :)

Jestem po pierwszych trzech odcinkach sezonu pierwszego. :wink:

Podoba mi się klimat serialu, muzyka. :wink:
Aktorzy dobrze dobrani do swoich ról. W sumie główna obsada mogłaby być trochę większa (lubię seriale z dużą obsadą). Postaci są ciekawe, jedynie Nate jak na razie niczym specjalnym jak dla mnie się nie wyróżnia oprócz tego, że chyba jest najprzystojniejszą męską postacią. Z kobiet za to najbardziej podoba mi się Serena. :P
Ogólnie z bohaterów najbardziej polubiłem Dana, Serenę i Jenny. Blair i Chuck nie zdobyli dotąd mojej sympatii, ale potrzebne są oczywiście postaci intrygantów. Aha, no i chciałbym mieć takiego ojca jak Rufus. :)

W 1x03 zaskoczyło mnie jak Blair zaprezentowała publicznie Serenę jako narkomankę, a tak naprawdę w ośrodku przebywał jej młodszy brat - Eric. Ciekawe jak dalej będą się układały relacje pomiędzy dziewczynami.
Podoba mi się też wzajemna niechęć Dana i Chuck'a, natomiast Nate i Dan chyba nawiążą przyjacielskie relacje. No chyba, że będą rywalizować ze sobą o Serenę.

Dzisiaj zabieram się za 1x04, 1x05 i 1x06. :P

Aha, czołówka już zawsze taka krótka będzie? Nie lubię takiego czegoś za bardzo, ale w tym serialu nawet mi się podoba, szczególnie ta muzyczka w czołówce i głos Plotkary w tle. :wink:
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Post autor: Tomala »

DeaconFan pisze:Aha, czołówka już zawsze taka krótka będzie? Nie lubię takiego czegoś za bardzo, ale w tym serialu nawet mi się podoba, szczególnie ta muzyczka w czołówce i głos Plotkary w tle.
Tak, cały czas jest taka czołówka. Ja ją uwielbiam :D
W sumie już się stęskniłem za "Gossip Girl" i nie mogę się doczekać 5. sezonu mimo, że czasami ten serial przynudza...
A swoją drogą to śmiesznie mi się czytało Twój post DeaconFanie, bo jesteś jeszcze na takim początkowym etapie :wink:

Tomala pisze:Tak, cały czas jest taka czołówka. Ja ją uwielbiam :D
W sumie chyba się przyzwyczaję do niej. :wink:
Tomala pisze:A swoją drogą to śmiesznie mi się czytało Twój post DeaconFanie, bo jesteś jeszcze na takim początkowym etapie :wink:
Taak hehe, ale postaram się szybko nadrabiać. :P
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D

Faktycznie zabawnie się to czyta, ae mam nadzieję, że szybko nadrobisz i niedługo będziesz z nami na bieżąco komentował :zeby:

Pamiętam, jak ja zaczynałam swoją przygodę z "Gossip Girl" ::jezyk::
Od razu polubiłam Serenę i Chucka :: bow ::
Najbardziej z mężczyzn spodobał mi się oczywiście Nate :serce:
Natomiast od początku nie lubiłam Jenny i nie przepadam za Vanessą ::kwasny:: ::jezyk::

Post autor: Tęczowy »

Ja najbardziej lubiłem Serenę i Dana i strasznie im wtedy kibicowałem :) Teraz nadal ich lubię, ale widzę Serenę w parze raczej z kimś innym :P
Vanessy też nie lubiłem od samego początku.

A kto to jest Vanessa heh? Bo w pierwszych trzech odcinkach jej nie było. :P

Ale nie odpowiadajcie, sam dojdę do odcinków z jej udziałem. :P

Odpowiem więc niespoilerowo (tak, aby nie zdradzić, kim jest Vanessa):

postać pojawia się chyba w 6. czy w 7. odc 1.sezonu :wink:
Także wszystko przed Tobą ::jezyk::

Dzięki. :wink:

Ze spoilerów odnośnie GG wiem jedynie od koleżanki, która poleciła mi serial, że Chuck i Blair będą parą. Powiem, że chyba jak najbardziej do siebie pasują. :P

Jestem zmuszony chwilowo wstrzymać oglądanie dalszych odcinków, ale tylko chwilowo, do czasu aż uporam się z pewnym problemem związanym z moim komputerem. :wink:

A widzieliście wpadki z czwartego sezonu? http://www.youtube.com/watch?v=5VXdSx8qYH4
- dobrze

Fajny filmik z tymi wpadkami :mrgreen:

"Blair... Chair... Hair?" ::loll:: ::loll::

"He's British!" ::loll:: ::loll:: ::loll::

Tyle plotek krążyło odnośnie obsay "Plotkary" - że niby na planie panuje napięta atmosfera, a aktorzy mają siebie nawzajem dosyć - a tymczasem wygląda na to, że świetnie się bawią :wink:

To samo mówiono o Blake i Leighton - że się nie lubią i nie rozmawiają, jeśli nie muszą - a na filmie widać, że razem się wygłupiają itd. :wink:

OK, jestem już właśnie po 1x07. :P

Poznałem już Vanessę - moim zdaniem sympatyczna postać. Przypomina mi zarazem moją przyjaciółkę. :) Ciekaw jestem jak dalej będą się układały jej relacje z Danem.
Zmieniam powoli swoje podejście do Blair i Chucka. Pod koniec 1x07 chyba uprawiali w limuzynie seks. Niespodziewałem się tego. W każdym razie Blair na pewno bardziej pasuje do Chucka niż do Nate'a. Ogólnie spodziewam się, że Blair i Chuck mogą stanowić taką bardzo ostrą parę że tak powiem. :P Sama Blair jest bardzo intrygująca jako postać. Zresztą Chuck również. :wink:
Co do Nate'a to bardzo mnie ciekawi wątek z jego uzależnionym od narkotyków ojcem. Teraz jeszcze wyszły na jaw defraudacje i inne oszustwa kapitana Archibalda. Ciekawe jak Nate wyciągnie ojca z tych kłopotów.
No i na koniec w sumie chyba mój ulubiony wątek - Rufus i Lily. :D Bardzo lubię oglądać sceny z nimi. Zaskoczyło mnie jak nagle Rufus pocałował na przyjęciu matkę Sereny by wzbudzić zazdrość w ojcu Chuck'a. Kibicuję zdecydowanie Humphrey'owi i Lily jako parze. :D
W sumie dużo by komentować.... Dan i Serena trochę nudzą, liczę na jakieś nowe zwroty akcji w ich wątku.

Dzisiaj zobaczę jeszcze co najmniej trzy odcinki. :wink:

- dobrze
ODPOWIEDZ