Glee

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
misiek12345

Post autor: misiek12345 »

Lizzy pisze:Jestem ciekawa reakcji publiczności w Polsce na Glee, no bo nie ukrywajmy- jest tam dość sporo kontrowersji :P
Boje się, że sezon pierwszy może być ostatnim... Chociaż z drogiej strony, jak TVP sama robi nie mniej kontrowersyjne produkcje... :P

Jeśli ktoś domaga się lepszego, pisemnego potwierdzenia: White Collar, Pacyfik i Glee od września na TVP1.
'Diversi nihil a me alienum puto'

http://www.youtube.com/user/michalg1991 - mój kanał na YT
http://www.youtube.com/user/bbmocked - kanał poświęcony B&B :)
Awatar użytkownika
Lizzy

Post autor: Lizzy »

misiek12345 pisze:
Lizzy pisze:Jestem ciekawa reakcji publiczności w Polsce na Glee, no bo nie ukrywajmy- jest tam dość sporo kontrowersji :P
Boje się, że sezon pierwszy może być ostatnim... Chociaż z drogiej strony, jak TVP sama robi nie mniej kontrowersyjne produkcje... :P
Mnie tam i tak wszystko jedno, bo oglądam online :)
I zgadzam się, że jak dla mnie 1 sezon może być ostatnim w TVP.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Lizzy pisze:
misiek12345 pisze:
Ludzie naprawde nie przesadzajcie. Watki z gejami/lesbijkami byly juz w zamierzchlych czasach nawet w "Klanie" a w "Barwach szczescia" taki watek jest juz od kilku lat bardzo rozbudowany, gdzie jest para facetow co zyje razem a jeden z nich ma nawet syna i nikt z tego tragedii nie robi, ze zaprzestana emisji czy cos takiego. Nie robcie z Polski zacofanego kraju a z TVP "Radia Maryja". Polska publicznosc juz miala do czynienia (co prawda nie na TVP) ale z "Gotowymi na wszystko" czy "Chirurgami" gdzie takie watki (i nie tylko) sa na porzadku dziennym. Zadnego szoku nie bedzie.
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Lizzy pisze:Madonnowy był mega! Chociaż mój ulubiony z 1 sezonu to "Hell-O" (Jesse St.Sexy :serce: :D ) :)
A mój ulubiony odcinek z 1.sezonu to chyba "Preggers" ::jezyk::
Cały czas mam przed oczami widok Kurta tańczącego na boisku do "All the Single Ladies" ::loll:: ::loll:: ::loll::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Jestem po 11 odcinkach Glee i podoba mi się coraz bardziej! :) Świetny serial bo ma wstawki humorystyczne, muzyczne jak i edukacyjne bo np. zachwycił mnie odcinek z niepełnosprawnymi. Wstawki śpiewane też są fajne, iż nie następują ot tak tylko np. ktoś mówi że zaśpiewa itp. Emma i Finn moje ulubione postacie. Czy to prawda że dalsze odcinki są gorsze od tych pierwszych? Mam nadzieję że nie.
mailo a Ty znasz Glee? Tu jest masa takich tekstów szokujących, że to na pewno nie pasuje do Tvp1 na niedzielną wczesną porę emisji :) to nie jest typowy serial dla młodzieży jak mi się wydawało :) albo serial nie będzie popularny i po cichu usuną go gdy skapną się co pokazują, albo zyska popularność i wywoła skandal :)
Nie wytrzymam śledzić na Tvp1 co tydzień, ściągam odcinki i nadrabiam, szkoda że tak późno się wziąłem.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Lizzy

Adex-fan Brooke pisze:Jestem po 11 odcinkach Glee i podoba mi się coraz bardziej! :) Świetny serial bo ma wstawki humorystyczne, muzyczne jak i edukacyjne bo np. zachwycił mnie odcinek z niepełnosprawnymi. Wstawki śpiewane też są fajne, iż nie następują ot tak tylko np. ktoś mówi że zaśpiewa itp. Emma i Finn moje ulubione postacie. Czy to prawda że dalsze odcinki są gorsze od tych pierwszych? Mam nadzieję że nie.
Nie są gorsze, niektórzy mówią, że 2 sezon jest ponoć lepszy od 1, chociaż ja wolę 1 ;) A z Finnem to mam tak, że im dłużej tym bardziej mnie wkurza, jest jak taki pies ogrodnika jak to go ktoś kiedyś określił ::loll:: :D
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Generalnie pierwszy sezon Glee jest bardzo dobry,ale już po obejrzeniu pierwszego odcinka drugiej serii zleciał z półki moich ulubionych seriali :/ . Ciekawa jestem w jakich godzinach TVP1 będzie emitować go :lol:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Tymczasem fajne i nic nie zdradzające promo sezonu 3: http://youtu.be/aFLU9zi4TeM Muszę podgonić oglądanie :) ale już jestem nowym fanem.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Gabra-Sheila pisze:Ciekawa jestem w jakich godzinach TVP1 będzie emitować go :lol:
Będzie to w niedziele około 15:00 :wink:
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Adex-fan Brooke pisze:Jestem po 11 odcinkach Glee i podoba mi się coraz bardziej! :) Świetny serial bo ma wstawki humorystyczne, muzyczne jak i edukacyjne bo np. zachwycił mnie odcinek z niepełnosprawnymi. Wstawki śpiewane też są fajne, iż nie następują ot tak tylko np. ktoś mówi że zaśpiewa itp. Emma i Finn moje ulubione postacie. Czy to prawda że dalsze odcinki są gorsze od tych pierwszych? Mam nadzieję że nie.
mailo a Ty znasz Glee? Tu jest masa takich tekstów szokujących, że to na pewno nie pasuje do Tvp1 na niedzielną wczesną porę emisji :) to nie jest typowy serial dla młodzieży jak mi się wydawało :) albo serial nie będzie popularny i po cichu usuną go gdy skapną się co pokazują, albo zyska popularność i wywoła skandal :)
Nie wytrzymam śledzić na Tvp1 co tydzień, ściągam odcinki i nadrabiam, szkoda że tak późno się wziąłem.
Adex odniosłem się do wypowiedzi misiek12345, że pokażą "postać geja po obiedzie" i innych w podobnym tonie. Chodziło mi że takie postacie są od dawna w serialach polskich, zagranicznych i na TVP i na innych stacjach i po obiedzie i po kolacji :lol: i chyba nie jest to już szok. Nie wiem co rozumiesz poprzez "kontrowersyjne, szokujące teksty"? Może jakieś przykłady chociaż mnie już nic nie dziwi i nie szokuje ::loll::
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Nie wiem co co Ci teraz zacytować, może niech ktoś inny zapoda cytaty :) ale uwierz mailo że Glee nie jest takie zwyczajne i pora emisji powinna być wieczorna :) ogólnie główna bohaterka ma ojców gejów chociaż ich nie pokazują :) Finn myślał że zapłodnił dziewczynę przez wypadek w jacuzzi... Sue mnie rozbraja, co za babol! :lol: Madonnowy odcinek faktycznie bardzo fajny, najbardziej mnie rozśmieszyło jak Sue powiedziała Emmie że u niej to kazała zdemontować głośnik i nie będzie słuchać Madonny. Emma ze swoją manią czystości i higieny też jest zabawna i urocza. Dobrze że wyszły kłamstwa Terri oraz Quinn. Co dalej dopiero zobaczę :)
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

mailo pisze:
Lizzy pisze:
misiek12345 pisze: Boje się, że sezon pierwszy może być ostatnim... Chociaż z drogiej strony, jak TVP sama robi nie mniej kontrowersyjne produkcje... :P
Ludzie naprawde nie przesadzajcie. Watki z gejami/lesbijkami byly juz w zamierzchlych czasach nawet w "Klanie" a w "Barwach szczescia" taki watek jest juz od kilku lat bardzo rozbudowany, gdzie jest para facetow co zyje razem a jeden z nich ma nawet syna i nikt z tego tragedii nie robi, ze zaprzestana emisji czy cos takiego. Nie robcie z Polski zacofanego kraju a z TVP "Radia Maryja". Polska publicznosc juz miala do czynienia (co prawda nie na TVP) ale z "Gotowymi na wszystko" czy "Chirurgami" gdzie takie watki (i nie tylko) sa na porzadku dziennym. Zadnego szoku nie bedzie.
Kolejnym potwierdzeniem, że bohaterami są jest najnowsza produkcja TVP "Wiadomości z drugiej ręki", która swoją premierę będzie miała w 2 w najbliższy poniedziałek. Widziałem już przedpremierowo 2 odcinki i na pierwszy rzut oka to będzie duży wątek związku 2 facetów. Tu 1 odcinek: http://www.tvp.pl/vod/seriale/komediowe ... c1/5163804 . Więc "Glee" nie powinno budzić większych kontrowersji, bo TVP nas już przyzwyczaja do kontrowersyjnych wątków. Tylko nie odpowiada mi pora emisji serialu, niestety. ::kwasny::
Awatar użytkownika
Lizzy

Season 3 promo 2

Season 3 promo 3

Quinn wygląda obłędnie :serce: ale spoilery mówią, że odeszła z Glee ::kwasny::
W promo nie ma Lauren i chyba też zakończyli wątek jej postaci...
Najprawdopodobniej Blaine został transferowany do McKinley ;)
Will i Emma są oficjalnie parą :serce:

Jak Wam się promo podobają?
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

A mi się nie za bardzo podoba nowa fryzura Quinn ::jezyk::
Chyba po prostu wole Diannę w długich włosach :wink:

Proma takie sobie moim zdaniem, ale i tak nie mogę sie doczekać nowych odcinków i muzycznych aranżacji w wykonaniu Glee Cast :: bow :: :serce:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Jestem po 5 odcinkach drugiej serii, nadrabiam kiedy tylko mam czas :) aż się dziwię, że tak nagle i że dopiero teraz, ale po prostu pokochałem ten serial lub może bardziej postacie :serce: Wszyscy mają w sobie coś ciekawego. Najbardziej zaskakujące niektóre wątki na których szczerze można się wzruszyć, to bardzo mądry serial i teraz polecam go wszystkim. :)
Mam pytania: kiedy ta kinowa wersja i o co w tym chodzi? i kiedy premiera 3 sezonu?
Ciekawe jak oglądalność w Polsce? Chyba przejdzie bez echa :?
Kilka fotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ