Plebania
-
sharkinator
No i Plebania przeszła do historii. Właśnie obejrzałem ostatni odcinek i jestem wielce rozczarowany. W ogóle nie odczułem tego, że to ostatni odcinek, wystąpiły w nim same nowe postacie, to jest jakieś nieporozumienie. Powinni ostatni odcinek zrobić tak, aby wszyscy najważniejsi aktorzy mogli w nim zagrać i pożegnać się z widzami. Wątki też nie zostały zakończone, ani też nie wiemy co dalej z Traczem..
Tak czy inaczej był to świetny i z pewnością najbardziej realistyczny serial spośród współczesnych emitowanych w Polsce, choć lata świetności miał już za sobą.
Bardzo lubiłem te stare wątki jak księdza Adama, Andżeliki i Tracza; Karoliny gdy była w sekcie, Basi i psychicznego doktora, Krysi i Walencika, Wali i Henryka, Tośka i Sofi i wiele wiele innych. Szkoda, mogliby skasować Klan.
Tak czy inaczej był to świetny i z pewnością najbardziej realistyczny serial spośród współczesnych emitowanych w Polsce, choć lata świetności miał już za sobą.
Bardzo lubiłem te stare wątki jak księdza Adama, Andżeliki i Tracza; Karoliny gdy była w sekcie, Basi i psychicznego doktora, Krysi i Walencika, Wali i Henryka, Tośka i Sofi i wiele wiele innych. Szkoda, mogliby skasować Klan.
Zgadzam się całkowiciesharkinator pisze:Tak czy inaczej był to świetny i z pewnością najbardziej realistyczny serial spośród współczesnych emitowanych w Polsce
Wciąż mam nadzieję, że TVP 1 pójdzie po rozum do głowy i przywróci Plebanię - jej usunięcie to czysta głupota... Zwłaszcza, że miała zupełnie satysfakcjonujące wyniki oglądalności, na których im tak zależy.
Powstała strona na facebooku, która zachęca do "ratowania" Plebanii
http://www.facebook.com/pages/Nie-Dla-G ... 3463233172
Tam są wszelkie informacje co robić, mam nadzieję, że ktoś z forum chociaż "polubi" to
Tam są wszelkie informacje co robić, mam nadzieję, że ktoś z forum chociaż "polubi" to
Zgadzam się z Wami, wielka szkoda, że TVP zakończyła serial. A ostatnio odcinek, to jakaś kpina. Po tylu latach, jak decydują się kończyć taki serial, to chociażby zrobili porządne zakończenie, a tu takie nic.
Mnóstwo ciekawych, wątków, mnóstwo znanych aktorów, ja bardzo lubiłem Walę i jej wątki, Jagódkę w urzędzie, czy cały wątek z Ibiszem.
Wielki festyn nad Bystrawą, gdzie Wiki śpiewała, te wszystkie śluby, babcia Józia jeżdżąca tym terenowym samochodem, wywoływanie duchów, świetne retrospekcje z czasów wojny, pogrzeb Konstancji, ich wszystkie wspólne święta - bardzo pozytywnie zapamiętam Plebanię.
I przykre, że zakończenie serialu odbyło się bez większego szumu medialnego. Oby tylko Klan to nie spotkało, bo to już ostatni serial, który oglądam w miarę regularnie.
Mnóstwo ciekawych, wątków, mnóstwo znanych aktorów, ja bardzo lubiłem Walę i jej wątki, Jagódkę w urzędzie, czy cały wątek z Ibiszem.
Wielki festyn nad Bystrawą, gdzie Wiki śpiewała, te wszystkie śluby, babcia Józia jeżdżąca tym terenowym samochodem, wywoływanie duchów, świetne retrospekcje z czasów wojny, pogrzeb Konstancji, ich wszystkie wspólne święta - bardzo pozytywnie zapamiętam Plebanię.
I przykre, że zakończenie serialu odbyło się bez większego szumu medialnego. Oby tylko Klan to nie spotkało, bo to już ostatni serial, który oglądam w miarę regularnie.
- Adex-fan Brooke
-
sharkinator
-
Dawidek
- Administrator
Dla fanów "Plebanii" może to być jakaś nadzieja na powrót serialu. Od 2 lipca Jedynka będzie powtarzać serial od odcinka 1725, po 2-3 odcinki w dni powszednie od godziny 6.30. "Kawa czy herbata" zaliczy przerwę wakacyjną. http://www.tvp.pl/prasa/programTVP1/p0702_1.txt
Fajnie. Tak samo mogliby zrobić z "Klanem".
"Plebania" była świetnym serialem, do końca trzymającym poziom. W przeciwieństwie do późniejszych sezonów "Klanu", oglądało się ją bez żenady. Jedynie zakończenie serialu (a raczej jego brak) mocno rozczarowujące.
"Plebania" była świetnym serialem, do końca trzymającym poziom. W przeciwieństwie do późniejszych sezonów "Klanu", oglądało się ją bez żenady. Jedynie zakończenie serialu (a raczej jego brak) mocno rozczarowujące.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Są już! Polecam wszystkim oglądać! Mam znowu wypieki na twarzy!Mareczek pisze:Ja obejrzałem tylko 1 odcinek, super wspomnienia![]()
Nie nagrałem, bo nie mam takiej możliwości - ale ktoś na pewno to zrobił i wkrótce znajdziemy coś na chomiku
Jak to możliwe, że kiedyś robiliśmy świetne seriale dzienne, czyli soap opery, a teraz jak coś to umiemy tylko sezonowe?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".