Plebania

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
sharkinator

Post autor: sharkinator »

No i Plebania przeszła do historii. Właśnie obejrzałem ostatni odcinek i jestem wielce rozczarowany. W ogóle nie odczułem tego, że to ostatni odcinek, wystąpiły w nim same nowe postacie, to jest jakieś nieporozumienie. Powinni ostatni odcinek zrobić tak, aby wszyscy najważniejsi aktorzy mogli w nim zagrać i pożegnać się z widzami. Wątki też nie zostały zakończone, ani też nie wiemy co dalej z Traczem..
Tak czy inaczej był to świetny i z pewnością najbardziej realistyczny serial spośród współczesnych emitowanych w Polsce, choć lata świetności miał już za sobą.
Bardzo lubiłem te stare wątki jak księdza Adama, Andżeliki i Tracza; Karoliny gdy była w sekcie, Basi i psychicznego doktora, Krysi i Walencika, Wali i Henryka, Tośka i Sofi i wiele wiele innych. Szkoda, mogliby skasować Klan.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

sharkinator pisze:Tak czy inaczej był to świetny i z pewnością najbardziej realistyczny serial spośród współczesnych emitowanych w Polsce
Zgadzam się całkowicie :wink:

Wciąż mam nadzieję, że TVP 1 pójdzie po rozum do głowy i przywróci Plebanię - jej usunięcie to czysta głupota... Zwłaszcza, że miała zupełnie satysfakcjonujące wyniki oglądalności, na których im tak zależy. :roll:
Awatar użytkownika
Mareczek

Powstała strona na facebooku, która zachęca do "ratowania" Plebanii :arrow: http://www.facebook.com/pages/Nie-Dla-G ... 3463233172
Tam są wszelkie informacje co robić, mam nadzieję, że ktoś z forum chociaż "polubi" to :)
Grisza

Post autor: Grisza »

Wątpię czy to się uda.Galeria raczej cieszy się dużym zainteresowaniem, ale ja przyłączę się do tego "ratowania"
Grisza :)
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Zgadzam się z Wami, wielka szkoda, że TVP zakończyła serial. A ostatnio odcinek, to jakaś kpina. Po tylu latach, jak decydują się kończyć taki serial, to chociażby zrobili porządne zakończenie, a tu takie nic.
Mnóstwo ciekawych, wątków, mnóstwo znanych aktorów, ja bardzo lubiłem Walę i jej wątki, Jagódkę w urzędzie, czy cały wątek z Ibiszem.
Wielki festyn nad Bystrawą, gdzie Wiki śpiewała, te wszystkie śluby, babcia Józia jeżdżąca tym terenowym samochodem, wywoływanie duchów, świetne retrospekcje z czasów wojny, pogrzeb Konstancji, ich wszystkie wspólne święta - bardzo pozytywnie zapamiętam Plebanię.

I przykre, że zakończenie serialu odbyło się bez większego szumu medialnego. Oby tylko Klan to nie spotkało, bo to już ostatni serial, który oglądam w miarę regularnie.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

No to jak zakończyli?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
sharkinator

Post autor: sharkinator »

Właśnie nie zakończyli. OStatnia scena była jak Wiki biegnie ulicą a obok niej dwóch jej kolegów na wózkach i tyle. Mogli w ostatniej scenie dać jakieś ważne postacie.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Dla fanów "Plebanii" może to być jakaś nadzieja na powrót serialu. Od 2 lipca Jedynka będzie powtarzać serial od odcinka 1725, po 2-3 odcinki w dni powszednie od godziny 6.30. "Kawa czy herbata" zaliczy przerwę wakacyjną. http://www.tvp.pl/prasa/programTVP1/p0702_1.txt
Awatar użytkownika
Mareczek

Na profilu TVP na facebooku napisali, że nie będa dalej kręcić :(
Nick

Post autor: Nick »

Od 2 marca TVP Regionalna będzie powtarzać "Plebanie" od 1 odcinka. Emisja o 13:25 (po 2 odcinki dziennie) z powtórką o 9:15.
Awatar użytkownika
Mareczek

Wow, to świetna informacja :D
Na pewno rzucę okiem na kilka odcinków, choć nie zdziwię się jeśli będę oglądał na nowo :lol:
Awatar użytkownika
DeaconFan

Post autor: DeaconFan »

Fajnie. Tak samo mogliby zrobić z "Klanem". :roll:

"Plebania" była świetnym serialem, do końca trzymającym poziom. W przeciwieństwie do późniejszych sezonów "Klanu", oglądało się ją bez żenady. Jedynie zakończenie serialu (a raczej jego brak) mocno rozczarowujące.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. :D
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ktoś ogląda? Zapomniałem wczoraj i dziś. Może ktoś będzie teraz nagrywał i będzie można w necie obejrzeć?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Mareczek

Ja obejrzałem tylko 1 odcinek, super wspomnienia :)
Nie nagrałem, bo nie mam takiej możliwości - ale ktoś na pewno to zrobił i wkrótce znajdziemy coś na chomiku :wink:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Mareczek pisze:Ja obejrzałem tylko 1 odcinek, super wspomnienia :)
Nie nagrałem, bo nie mam takiej możliwości - ale ktoś na pewno to zrobił i wkrótce znajdziemy coś na chomiku :wink:
Są już! Polecam wszystkim oglądać! Mam znowu wypieki na twarzy! :D Angelika, Anna, Ewa, Adam czy znerwicowana Krysia... :serce: ::rad::

Jak to możliwe, że kiedyś robiliśmy świetne seriale dzienne, czyli soap opery, a teraz jak coś to umiemy tylko sezonowe? ::kwasny::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ