Dawidek pisze:Mareczek napisał/a:
Dodam, że w kieszeni płaszcza znalazłem kartkę ze scenariusza jednego z odcinków "Galerii"
Jeżeli możesz, to możesz napisać coś więcej o tym, jak taki scenariusz wygląda? I co tam było - bo podejrzewam, że fragment odnosił się albo do odcinka, który TVP pokazała, lub scen, które zostały zrobione, ale nie pokazane.
Nie widziałem tego wcześniej, ale wreszcie odpowiem
Była to jedna kartka, w tej chwili nie pamiętam z jakimi postaciami (nie oglądałem Galerii). Dialog dotyczył chyba kwiaciarni (?), nie było żadnych przypisów w stylu "ktoś wchodzi, ktoś wychodzi", po prostu na przemian przeplatały się wypowiedzi dwóch bohaterów. Generalnie nic ciekawego
Tak, wraca, pisały o tym kiedyś "wirtualnemedia.pl", link do artykułu z października: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ga ... ana-w-tvp1 , chciałem napisać o tym, ale zapomniałem. To mają być odcinki, które zostały wyprodukowane, lecz nie wyemitowane, ponieważ TVP nagle zdecydowała o wycofaniu serialu z ramówki. Już czekam na nowe odcinki.
Ta seria jest jak na razie bardzo ciekawa, Anita siedzi w więzieniu a Woydatt znów panoszy się po Galerii bo podstępem odzyskał udziały Anity.
Niestety sporo jest przerw w emisji spowodowanych różnymi powodami. I tak jak na razie zostało wyemitowanych przez 2,5 miesiąca chyba dopiero 6 czy 7 odcinków. Nie jestem pewny ile bo Ja prawie zawsze oglądam odcini przedpremierowo.
Widziałem trochę odcinków i powiem że fajna fabuła. Wątek Anity najlepszy. Szkoda ze TVP jest tak głupia i nie promuje tego serialu. Godzina emisji fatalna, nie wiem ile osób to ogląda ale pewnie garstka
Dzisiaj zauważyłem, że w "Galerii" gra znana z "Tancerzy" i reklam telewizyjnych Dorota Czaja. http://www.dorotaczaja.pl/ Jest chyba czarnym charakterem i rywalizuje z Anitą. Dosyć ciekawy wątek.
Grisza pisze: Godzina emisji fatalna, nie wiem ile osób to ogląda ale pewnie garstka
Czy ja wiem, dzisiaj leciała o 18:00 zamiast "Klanu jakby. Czy to taka fatalna godzina? Tak chyba na wakacje już będzie.
"Galeria" kończy się chyba na 175 odcinku. W przyszłym tygodniu, wg "Programu dla prasy" TVP, będą po dwa odcinki od poniedziałku do czwartku. I właśnie w czwartek ma nastąpić pożegnanie z serialem. W kolejnym tygodniu brak "Galerii".
Mam pytanie do znawców "Galerii". Dorota Nauszewicz w tej ostatniej serii miała duży wątek?
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Naruszewicz w swojej roli pojawiła się chyba w 161 odcinku i gra matkę Patryka przebywającego w areszcie za potrącenie kobiety. Mnie do końca pozostało jeszcze 12 odcinków, więc jeszcze się nie wypowiem, co do znaczenia bohaterki.
B@r, obejrzałem już wszystkie odcinki serialu, więc ci odpowiem. Naruszewicz grała tam postać de facto epizodyczną, nie miała własnego wątku. Grana przez nią postać skupiła się głównie na synu przebywającym w areszcie oraz na wspieraniu Michała. Zachęcała ona też Lorena o to by związał się z Anitą. Bohaterki nie było w ostatnich 5 odcinkach.
"Galeria" właściwie się nie skończyła. Praktycznie żaden wątek się nie zakończył. Jedynym wyjątkiem może być wątek Anity i Michała, który razem polecieli do Włoch. Serial zakończył się w bardzo ciekawym momencie. Nie wiadomo, czy Adam podpisał posunięte dokumenty, co z Hubertem i walką o odzyskanie domu, co dalej z zabawnym wątkiem z domu opieki dla osób starszych i tak dalej.
Nie zmieniam zdania. Serial naprawdę trzyma wysoki poziom i aż się dziwię, że Polacy i TVP go nie docenili. Bardzo w to wątpię, by w przyszłości powrócono do serialu.
I pojawiła się. Zagrała Iwonę, która pojawiła się w ostatnich odcinkach, jako słynna malarka, którą do tytułowej galerii handlowej ściągnęła Sylwia - jej przyjaciółka. Iwona tak naprawdę nie miała jakiegoś ważnego wątku, jedynie z początku malowała coś i posprzeczała się z Jerzym, potem słuchała zwierzeń Sylwii dotyczących Adama i szefa. Wygląda na niezależną, ma swoje poglądy na świat i facetów. Gdyby serial byłby kontynuowany, to jej wątek pewnie by się mocno rozwinął.