Galeria

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Galeria wraca po nowym roku na antenę TVP1 :wink:
Dawidek pisze:Mareczek napisał/a:
Dodam, że w kieszeni płaszcza znalazłem kartkę ze scenariusza jednego z odcinków "Galerii"

Jeżeli możesz, to możesz napisać coś więcej o tym, jak taki scenariusz wygląda? I co tam było - bo podejrzewam, że fragment odnosił się albo do odcinka, który TVP pokazała, lub scen, które zostały zrobione, ale nie pokazane.
Nie widziałem tego wcześniej, ale wreszcie odpowiem :P
Była to jedna kartka, w tej chwili nie pamiętam z jakimi postaciami (nie oglądałem Galerii). Dialog dotyczył chyba kwiaciarni (?), nie było żadnych przypisów w stylu "ktoś wchodzi, ktoś wychodzi", po prostu na przemian przeplatały się wypowiedzi dwóch bohaterów. Generalnie nic ciekawego :wink:
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Tak, wraca, pisały o tym kiedyś "wirtualnemedia.pl", link do artykułu z października: http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/ga ... ana-w-tvp1 , chciałem napisać o tym, ale zapomniałem. To mają być odcinki, które zostały wyprodukowane, lecz nie wyemitowane, ponieważ TVP nagle zdecydowała o wycofaniu serialu z ramówki. Już czekam na nowe odcinki. ::rad::

Dzięki Mareczku za odpowiedź. :wink:
Awatar użytkownika
Logan

Post autor: Logan »

Wróciła "Galeria". Kto oglądał? Według mnie odcinek trzymał poziom i zachęcił do dalszego oglądania. Szkoda tylko że nie pokazano głównych bohaterów.
"Moda..." jest jak narkotyk - uzależnia.
Dawidek
Administrator

Ja oglądam. Cały serial trzyma wysoki poziom. Szkoda, że nie jest zbytnio doceniany przez widzów, bo ma potencjał i nie przynudza.
Piotrek2014

Post autor: Piotrek2014 »

Ta seria jest jak na razie bardzo ciekawa, Anita siedzi w więzieniu a Woydatt znów panoszy się po Galerii bo podstępem odzyskał udziały Anity.

Niestety sporo jest przerw w emisji spowodowanych różnymi powodami. I tak jak na razie zostało wyemitowanych przez 2,5 miesiąca chyba dopiero 6 czy 7 odcinków. Nie jestem pewny ile bo Ja prawie zawsze oglądam odcini przedpremierowo.
Grisza

Post autor: Grisza »

Widziałem trochę odcinków i powiem że fajna fabuła. Wątek Anity najlepszy. Szkoda ze TVP jest tak głupia i nie promuje tego serialu. Godzina emisji fatalna, nie wiem ile osób to ogląda ale pewnie garstka
Grisza :)
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Dzisiaj zauważyłem, że w "Galerii" gra znana z "Tancerzy" i reklam telewizyjnych Dorota Czaja. http://www.dorotaczaja.pl/ Jest chyba czarnym charakterem i rywalizuje z Anitą. Dosyć ciekawy wątek.
Grisza pisze: Godzina emisji fatalna, nie wiem ile osób to ogląda ale pewnie garstka
Czy ja wiem, dzisiaj leciała o 18:00 zamiast "Klanu jakby. Czy to taka fatalna godzina? Tak chyba na wakacje już będzie.
Dawidek
Administrator

"Galeria" kończy się chyba na 175 odcinku. W przyszłym tygodniu, wg "Programu dla prasy" TVP, będą po dwa odcinki od poniedziałku do czwartku. I właśnie w czwartek ma nastąpić pożegnanie z serialem. W kolejnym tygodniu brak "Galerii".
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Mam pytanie do znawców "Galerii". Dorota Nauszewicz w tej ostatniej serii miała duży wątek? :roll:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Dawidek
Administrator

Naruszewicz w swojej roli pojawiła się chyba w 161 odcinku i gra matkę Patryka przebywającego w areszcie za potrącenie kobiety. Mnie do końca pozostało jeszcze 12 odcinków, więc jeszcze się nie wypowiem, co do znaczenia bohaterki.
Dawidek
Administrator

B@r, obejrzałem już wszystkie odcinki serialu, więc ci odpowiem. Naruszewicz grała tam postać de facto epizodyczną, nie miała własnego wątku. Grana przez nią postać skupiła się głównie na synu przebywającym w areszcie oraz na wspieraniu Michała. Zachęcała ona też Lorena o to by związał się z Anitą. Bohaterki nie było w ostatnich 5 odcinkach.

"Galeria" właściwie się nie skończyła. Praktycznie żaden wątek się nie zakończył. Jedynym wyjątkiem może być wątek Anity i Michała, który razem polecieli do Włoch. Serial zakończył się w bardzo ciekawym momencie. Nie wiadomo, czy Adam podpisał posunięte dokumenty, co z Hubertem i walką o odzyskanie domu, co dalej z zabawnym wątkiem z domu opieki dla osób starszych i tak dalej.

Nie zmieniam zdania. Serial naprawdę trzyma wysoki poziom i aż się dziwię, że Polacy i TVP go nie docenili. Bardzo w to wątpię, by w przyszłości powrócono do serialu.
Onyks

Post autor: Onyks »

Wiem, że w serialu miała pojawić się Ada Fijał. Czy była istotną postacią?
Dawidek
Administrator

I pojawiła się. Zagrała Iwonę, która pojawiła się w ostatnich odcinkach, jako słynna malarka, którą do tytułowej galerii handlowej ściągnęła Sylwia - jej przyjaciółka. Iwona tak naprawdę nie miała jakiegoś ważnego wątku, jedynie z początku malowała coś i posprzeczała się z Jerzym, potem słuchała zwierzeń Sylwii dotyczących Adama i szefa. Wygląda na niezależną, ma swoje poglądy na świat i facetów. Gdyby serial byłby kontynuowany, to jej wątek pewnie by się mocno rozwinął.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Tak w sumie to czemu dokładnie przerwali emisję? Nie ma szans na powrót?
Dawidek
Administrator

Moim zdaniem szans na powrót nie ma, albo są nikłe. O zdjęciu serialu z anteny zdecydowały wyniki oglądalności, TVP nie była z nich zadowolona.
ODPOWIEDZ