Prima Aprilis było wczoraj, więc Was nie nabieram - Stanisław Olejniczak nadal czyta "Modę"
W wersji na tablecie i komórce jest Olejniczak, w wersji komputerowej - Bukrewicz
WOW! Ależ niespodzianka ze strony TVN!
źródło: https://www.facebook.com/modanasukces/p ... =1&theaterNo to chyba pora wam wyjaśnić, co i jak. Rzeczywiście zacząłem czytać odcinki do netu, ale powaliło mnie tłumaczenie! Jest dosłowne i nie za bardzo po polsku. Za wiele musiałem zmieniać podczas nagrania. Przeczytałem 20, do 6067. i zrezygnowałem. TVN nagrał więc od nowa ze swoim lektorem. Ot i cała zagadka. A z moim głosem, jak widzę, jest tylko tyłówka - ktoś zachował dla podkręcenia atmosfery i zwiększenia oglądalności. Nie dajcie się nabrać. Pozdrowienia dla wszystkich fanów "MODY"
Jako przykład mogę ci podać tłumaczenie z odcinka "Chirurgów", którywczoraj oglądałem. Jakiś pacjent powiedział, że jakaś sytuacją "sucks" (czyli jest do bani, do du...y itp). A oni przetłumaczyli dosłownie "suck" jako "ssać" i wyszło "Ta cała sytuacja ssie"Adex-fan Brooke pisze: Ogólnie co złego w dosłownym tłumaczeniu?

No tak zapomniałem, miałeś przecież podane na tacy, niewiniątkoB@r pisze:Ja wyciągałem informacje?
Taylor była wspomniana w tamtej rozmowie (poza tym to postać z tego omawianego serialu a nie innego) więc jest jak najbardziej adekwatna aby porównać ją w tej sytuacji co już uzasadniłem.B@r pisze:Twoje porównania nie wiem już czego i kogo do Taylor są już śmieszne i nie adekwatne do sytuacji. Przypominam, że "Moda na sukces" to serial.
No a widomości na PW to nie są prywatne rozmowy??B@r pisze:
Głupio mogłoby mi być w 2 przypadkach: gdybym wyciągnął prywatne rozmowy albo wypowiedzi z FB przedstawił jako ekskluzywne wypowiedzi dla mnie. A żaden z tych przypadków nie nastąpił.
:
No właśnie, więc to był jakby wywiad, a tutaj jest prawo do autoryzacji. I musi być zgoda na publikację. To, że wywiad odbył się wirtualnie poprzez PW czy facebooka nie powinno mieć znaczenia. Olejniczak nawet nie wiedział, że to do "Faktu", więc przez zwykłą przyzwoitość (pomijając prawo) powinien zostać o tym poinformowany.Adex-fan Brooke pisze:T. Zadawałeś kolejne pytania Olejniczakowi .