Lektorzy i tłumacze odcinków

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

milo, ty nie wiesz o czym mówisz!

Po pierwsze tego nie było w gazecie tylko na stronie internetowej. Chociaż prawo cytatu z podaniem źródła obowiązuje takie samo w internecie jak i w gazecie. :)

Po drugie jaki wywiad, jaka autoryzacja?! :lol: Nie rozmawiałem z Olejniczakiem na PW. Zacytowałem jedną! wypowiedź publiczną, który każdy może przeczytać na Facebooku. Każdy ma do tego prawo. Więc Tobie mailo kłania się prawo prasowe, albo raczej co innego skoro nie czytasz ze zrozumieniem i piszesz o rzeczach, które nie miały miejsca. ::loll:: Nie zadawałem mu żadnych pytań poza tym tylko, że gdzieś później pod postem, w którym on się wypowiedział wcześniej - napisałem, że nowy lektor źle czyta imię Taylor. :lol:

Adex, ja na nikogo nie zwalam winy bo jej nie ma. :lol: Wy nadal pokazujecie, że nie czytacie ze zrozumieniem zarzucając mi jakieś wywiady i cytowanie prywatnych wiadomości. ::plask wczolo: ::cojest::

P.S. Co do "wypadku aktorki" to nie temat na forum niespoilerowe, a już tym bardziej o lektorze "Mody".
Kto czyta ze zrozumieniem widzi, że on na myśli miał to, że ktoś typu lektor czy przedstawiciel z tv może się zrazić, że nie warto rozmawiać z fanami i dawać im ciekawe informacje skoro każdy wśród nich może być "karaluchem", który potem kopiuje coś do gazet/portali.
To jeżeli to takie tajne informacje to radzę nie pisać o nich publicznie. :lol:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

B@r pisze:milo, ty nie wiesz o czym mówisz!
Tak myślałem, że tak mu odpiszesz :lol: Jesteś bardzo przewidywalny z tym wybielaniem się, zupełnie jak Taylor znowu :lol:
B@r pisze:Adex, ja na nikogo nie zwalam winy bo jej nie ma
Inaczej to dla wielu wygląda i nawet nie potrzeba do tego szerokiej znajomości prawa prasowego. Celowo nie rozwijam tu tematu "wypadku aktorki" czekam jednak co do tego na kolejne wymówki w odpowiednim temacie ;)
B@r pisze:Wy nadal pokazujecie, że nie czytacie ze zrozumieniem zarzucając mi jakieś wywiady i cytowanie prywatnych wiadomości
Nie wiem o jakich pw mówił mailo, chyba nie czytasz ze zrozumieniem, jeśli mi przypisujesz jego wypowiedź, ja jedynie zauważyłem, że zadawałeś kolejne pytania i nie dziwię się, że Olejniczak potraktował je jako wywiad do Faktu skoro na pierwszy rzut oka było widać, że polowałeś na wykorzystanie ciekawej wypowiedzi. Nie mydl ludziom oczu, że nic się nie wydarzyło skoro jednak Panu Olejniczakowi nie spodobało się takie zachowanie!
B@r pisze:To jeżeli to takie tajne informacje to radzę nie pisać o nich publicznie.
Nie kapujesz czy celowo chciałbyś odwrócić kota ogonem? Nie chodzi o tajność przecież, ale o miejsce i wygląd publikacji, co innego gdy sobie to omawiamy w gronie fanów serialu a co innego artykuły jakby Olejniczak ochoczo rozmawiał z brukowcem. Przemilczałbym tu to Twoje żenujące zachowanie, ale skoro rozwinąłeś temat pytając mnie to odpisałem i zgodnie z moimi przewidywaniami dodałeś więcej żenującego tekstu zamiast trochę skruchy za mało eleganckie postępowanie.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Twoja wypowiedź też jest przewidywalna. :lol: Kolejny raz pokazujesz, że uwielbiasz afery robiąc jakieś wycieczki prywatne skrzętnie ukryte w poście. :lol: Chciałbym Cię też porównać do twojej ulubienicy, ale niestety daleko Ci do niej bo ona przy Tobie to anioł. :)
Nie chodzi o tajność przecież, ale o miejsce i wygląd publikacji, co innego gdy sobie to omawiamy w gronie fanów serialu a co innego artykuły jakby Olejniczak ochoczo rozmawiał z brukowcem.
Jeżeli ktoś wypowiedź podpisaną jako wypowiedź na Facebooku odczyta jako wypowiedź dla Faktu to współczuję. Ale widzę, że i tak można skoro ty to tak odbierasz, gratuluję wysoko rozwiniętej wyobraźni.

I nie przypisuję Ci Adexie wypowiedzi mailo, piszę zbiorowo.

P.S. Nie wiem też o jakich pytaniach mówisz bo żadnych mu tam nie zadawałem. :lol: Na nic nie polowałem, ale fajnie, że wiesz więcej ode mnie i nawet więcej widziałeś. :shock:

Właśnie takie zakrzywianie rzeczywistości jak jakieś PW, których nie było, itp błędnie pokazuje sytuację i mydli oczy, ale widzę, że to celowe i odbieram to tylko jako nagonkę. Liczę, że Dawidek nie śpi.
Ostatnio zmieniony 2015-04-08, 09:26 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Jasne :wink: czyli jak np. zapytałeś czy będzie śledzić dalsze odcinki to już nie było pytanie wyglądające jak do wywiadu mimo znaku zapytania (nawet jest to w tej fotce od mailo na poprzedniej stronie) :lol: Nie odwracaj kota ogonem, że lubię jakieś afery, zapytałeś mnie publicznie bo ja jestem Adamem to odpowiedziałem i tyle.
B@r pisze:eżeli ktoś wypowiedź podpisaną jako wypowiedź na Facebooku odczyta jako wypowiedź dla Faktu to współczuję.
To widzę że współczujesz sam sobie :shock: :lol: :lol:
B@r pisze:zakrzywianie rzeczywistości
Zakrzywianiem rzeczywistości bardziej nazwałbym pisanie o wypadku aktorki :lol: nie wiem co za pw miał na myśli mailo, może przejęzyczył się, ale ogólnie trzymał się tematu sprawy z lektorem i nie wydaje mi się to nagonką mimo, iż widać że mailo nie lubi Faktu :lol:
Ostatnio zmieniony 2015-04-08, 09:29 przez Adex-fan Brooke, łącznie zmieniany 1 raz.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
B@r

Nie współczuję sam sobie Adamie, bo mogę cytować wypowiedzi nie uzyskane tylko dla Faktu jeśli zachowam źródło cytatu. Tyle. Powtarzam się i nie dociera. :lol:

Nikt kto umie czytać ze zrozumieniem nie odczyta jednak tego jako to, że Olejniczak ochoczo rozmawia z Faktem. :lol:

I lubisz afery i je podsycasz, nie odwracaj sam kota ogonem. Bo co innego odpowiedzieć w sposób cywilizowany, ale ty robisz jakieś wycieczki personalne, mające na celu nic innego jak podsycenie awantury i obrażenie mnie.
Ostatnio zmieniony 2015-04-08, 09:31 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Można to wiele rzeczy, ale jak pisałem nie w tym rzecz, trochę przyzwoitego zachowania jeszcze by się przydało, widzę nie dociera i nie dotrze pewnie nigdy...
B@r pisze:wycieczki personalne, mające na celu nic innego jak podsycenie awantury i obrażenie mnie.
To ja się czuje w tej chwili obrażany przez Ciebie i prowokowany, zwłaszcza, że Ty wciągnąłeś mnie do rozmowy.
Awatar użytkownika
B@r

Ja wciągnąłem Cię do rozmowy bo Ty odniosłeś się do mnie (z imienia i nazwiska) w skanie od mailo, Więc jak już szukasz tak początków tego to ty zacząłeś na Facebooku, mailo poruszył dyskusję tu, a ja jako ten obrażany się wypowiedziałem. Dopóki to się tu nie znalazło milczałem. ::krzyw::

I jeżeli takie np. słowa "może w swoim zawodzie jesteś przez to lepszy, ale poza redakcją już niekoniecznie" to nie atak, to gratuluję. Bo tym sam pokazujesz komu należy się wiecej przyzwoitości. Ale wiadomo, teraz będziesz schodził z tonu i udawał niewiniątko po tym jak namotałeś i poatakowałeś w swoim stylu.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Często odnoszę się do kogoś z imienia i nazwiska na Fb skoro jest tam pod taką nazwą, natomiast gdy jestem na forum używam nicka, Ty jak widzę niekoniecznie jesteś w zgodzie z zasadami podstawowej przyzwoitości. Bez względu na miejsce mówię co myślę gdy mam ochotę, widzę, że zabrakło Ci już wymówek to starą sztuczkę wyciągasz aby zaraz mnie zrobić winnym wszystkiego ::cojest:: Co do zacytowanego zdania owszem odnosi się do Ciebie, ale do tej aktualnej sytuacji na podstawie Twojego zachowania w tej rozmowie, nie rób sobie nadinterpretacji bo jak pisałem zawsze Cię chwaliłem za promowanie Mody na sukces, teraz po prostu zachowałeś się poniżej poziomu przez co poparłem Pana Olejniczaka a on się ze mną zgodził a Ty w celu wybielania się robisz z igły widły i żenujące przedstawienie z odwracaniem kota ogonem...Kończę więc swoje wypowiedzi w tym temacie bo i tak zaczniesz pisać jakbyś spadł z księżyca i nie wiedział dalej o co chodzi...
cmk

Post autor: cmk »

W tej sprawie najbardziej poszkodowany jest sam Stanisław Olejniczak - co prawda rzadko czyta produkcje TVNowskie, ale jakby nie było publicznie obnażył niską jakość tłumaczeń robionych na zlecenie tej stacji. Mam nadzieję, że nie będzie miał z tego powodu problemów...

No i Polska Strona Fanów Serialu straciła ważnego informatora. To właśnie od niego dowiedziałem się już w październiku 2014, że TVP prawdopodobnie skończy emisję na odcinku 6047, wobec czego mogliśmy już z Mareczkiem zacząć działać i bić na alarm na Facebooku...
Awatar użytkownika
B@r

cmk pisze:W tej sprawie najbardziej poszkodowany jest sam Stanisław Olejniczak - co prawda rzadko czyta produkcje TVNowskie, ale jakby nie było publicznie obnażył niską jakość tłumaczeń robionych na zlecenie tej stacji. Mam nadzieję, że nie będzie miał z tego powodu problemów...
No akurat wiem od osób z PR-u TVN, że czytają oni FB Mody na fejsie obserwując teraz aktywność jaką wzbudza powrót serialu. Więc radzę się zastanawiać nad tym co się pisze publicznie.
cmk

Sugerujesz to nam? Chyba względnie dajemy radę - równie dobrze moglibyśmy napisać już w lutym o Playerze, ale mogłoby się to skończyć źle... Nie każdy "exclusive" news generuje pozytywny PR :P
Awatar użytkownika
B@r

cmk pisze:Sugerujesz to nam? Chyba względnie dajemy radę - równie dobrze moglibyśmy napisać już w lutym o Playerze, ale mogłoby się to skończyć źle... Nie każdy "exclusive" news generuje pozytywny PR :P
Nie wam (kogokolwiek masz na myśli), a Panu Olejniczakowi.

Ja też w lutym wiedziałem o Playerze, ale skoro nie było to oficjalne to nic nie pisałem. :) Bo skoro coś jest tajemnicą to nie pisze się o tym publicznie.
Ostatnio zmieniony 2015-04-08, 11:02 przez B@r, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

cmk pisze:W tej sprawie najbardziej poszkodowany jest sam Stanisław Olejniczak
To samo miałem jeszcze napisać na zakończenie z dodaniem, że bezczelne byłoby gdyby ktoś skomentował to, że sam jest temu winny. Wyjaśniając sprawę podwójnego tłumaczenia zrobił coś przychylnego i miłego skierowanego wyłącznie do jak to określił "uczciwych" fanów MNS.
cmk

B@r pisze:
Ja też w lutym wiedziałem o Playerze, ale skoro nie było to oficjalne to nic nie pisałem. :)
Ale na własnej tablicy pisałeś "Moda na sukces od marca w TVN7" ;-)

Aczkolwiek cząstka mnie podpowiada mi, że w przypadku "Mody" każdy PR, nawet ten czarny w jakiś sposób może być korzystny. TVN tylko wtedy zdecyduje się na emisję Mody w TVNie, jeśli będzie odpowiednio wysokie zainteresowanie w Internecie - a te będzie tym większe im więcej się będzie o tym mówiło... Szkoda, że tak to działa ::bojesie::
Awatar użytkownika
B@r

Ale na własnej tablicy pisałeś "Moda na sukces od marca w TVN7" ;-)
Na prywatnej tablicy dla garstki moich prywatnych znajomych owszem napisałem. Wcześniej takie info było podawane na FB Mody po tym o Pulsie. :roll: Poza tym moja prywatna tablica (widoczna tylko dla bliskich znajomych) to co innego jak teksty publiczne w internecie/gazecie.

Poza tym to już nie ma nic do rzeczy, bo to tylko odchodzenie od tematu :roll:
ODPOWIEDZ