Sunset Beach

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Adex-fan Brooke pisze:2 głosy to dużo? :lol: za mało osób głosuje :P
Zgadza się, to mało, ale biorąc pod uwagę, że tylko 6 osób oddało swój głos, to dwie, to jednak nie jest mało. :roll:
Adex-fan Brooke pisze:]6000 odcinków za nami, zostało emocjonujące 150
Chciałoby się, by "SB" miało 6000 odcinków, byłoby świetnie. :D
Dawidek
Administrator

Zgodnie z obietnicą, zapraszam do udziału w ankiecie, którą zaproponował mailo. Pytanie brzmi "Który z obecnych wątków jest najciekawszy?". Dodaję do niej jeszcze jedną opcję. Każdy z Was ma do dyspozycji po jednym głosie, zabawa potrwa tydzień. Zapraszam do jak najliczniejszego udziału.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Chociaż scenarzyści postawili na klasykę, czyli ucieczkę sprzed ołtarza, to odcinek ze ślubem ciekawy. Starcia Gabi I Carmen przypominały trochę Brooke i Stephanie, była nawet podobna scena przed lustrem.
Benji i Tess to już się tak podlizują do Marii i Bena, tak im słodzą i odcinają od nich Meg, że zaczyna to być mdłe i aż podejrzane (jak zauważyła Annie).
Co do zmartwychwstania Franceski to wydaje mi się, ze Annie się pod nią podszywa.
Dawidek-ta ostatnia opcja niepotrzebna wg mnie tzn wiadomo że wszystkie sa ciekawe, ale który jest najbardziej
Awatar użytkownika
livi

Post autor: livi »

Oglądałam już SB, ale nie pamiętałam, że Gabi całkowicie uciekła sprzed ołtarza i do ślubu nie doszło :) Byłam wtedy bardziej zafascynowana wątkiem zabójstwa Francesci.
Meg chyba celowo chce teraz utrzeć nosa Sarze i zmusić do jeszcze większej zazdrości. Dobrze, że Sara wreszcie powiedziała na głos co czuje. Casey faktycznie lata przy Meg jak tylko ma jakiś problem, a mimo iż zna ją dłużej, to ukochana powinna być dla niego ważniejsza. Tess robi się coraz bardziej podejrzana.
Annie i Cole tworzyliby ciekawą parę, dobrze im idzie współpraca.
Awatar użytkownika
mailo

livi pisze: Annie i Cole tworzyliby ciekawą parę, dobrze im idzie współpraca.
Ja bym wolał, żeby Cole był z Olivią.
Dawidek
Administrator

Wg mnie prawdziwa che mia jest między Cole'm i Caitlin. I wolałbym, by oni się zeszli. Olivia powinna dogadać się z AJ'em, bo pasują do siebie, ale też trochę z powodu, by zrobić na złość Gregory'emu.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Cole i Caitlin mają się znowu ku sobie. Ogólnie akcja nabiera nowego rozpędu bo być może Francesca żyje a Tess zaczyna pokazywać widzom prawdziwe oblicze przez co kojarzy się z Virginią, której bardzo brak bo zapanowała nudna sielanka z Michaelem i Vanessą...
Uważajcie na komentarze pod filmikami na youtube bo może trafić się spoiler a ogólnie widzę, że lecą od czasu do czasu hejty na Benjiego, Meg, Gabi, Sare, Ricardo... a was kto irytuje obecnie?
Za to w komentarzach widzę często zachwyty nad Cole'm, Annie, Antonio, Beth...
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Mnie irytuje Ben, który od początku serialu gra jedną miną, jednym tekstem i jednym tonem wypowiedzi. Ciągle na wszystkie przytakuje, zgadza się, albo mówi, że mu przykro - ewentualnie prosi o chwilę czasu. Kolejnym irytującym facetem jest Casey, który jest tak szlachetny, miły i grzeczny, że aż mdli. Sean też jest dla mnie raczej mało ciekawy. Jeśli chodzi natomiast o panie, to ostatnio Gabi jest męcząca, ale to przez monotematyczność scen. Bardziej przynudza Vanessa, u której jest właśnie tak sielankowo i Maria, która chyba nie jest w stanie policzyć, ile razy wypowiedziała kwestię ze słowem remember ::jezyk:: Nie jestem też fanem Emily, która kompletnie nie pasuje mi na córkę przebojowej Bette!

Generalnie w SB lubię to, że postacie są różnorodne, inne - nie to co w obecnym B&B, gdzie każda kolejna postać to kalka poprzedniej.

Moim zdaniem między Colem i Olivią była chemia! Świetnie się ich oglądało i ogląda, choć oczywiście wiadomo, że jego wybranką jest Caitlin. W ogóle rodzina Richardsów i ich wątki są dla mnie najbardziej interesujące - niezmiennie, bo piszę to niemal od początku serialu. Wpakowanie Annie do nich to był strzał w dziesiątkę, bo w trójkącie z nudziarzem Benem i Meg nie mogła w pełni rozwinąć skrzydeł (i wyobraźni) :twisted:
Awatar użytkownika
livi

Olivia powinna zejść się z AJ tylko żeby wkurzyć Gregorego. Jenak do Gregorego pasuje najlepiej. Cole i Caitlin pasują do siebie, ale Cole kręcący z Annie - też byłby ciekawy wątek.
Do AJ pasowała Francesca, szkoda, że nie rozwinęli ich wątku.
A do Annie najlepiej pasowałby Derek :) Przykre, że w ogóle Annie nie była wmieszana w wątek z Derekiem i nie flirtowała z nim (może z raz Derek coś do niej zagadał ciekawie).
Awatar użytkownika
mailo

Tylko, że Olivia i AJ to by była taka nudna przewidywalna para a Olivia i Cole to znowu skandal a jeszcze na dodatek jakby wspólnie wychowywali małego Treya !!! :lol:
Mareczek pisze:
Generalnie w SB lubię to, że postacie są różnorodne, inne - nie to co w obecnym B&B, gdzie każda kolejna postać to kalka poprzedniej.

:
Dokładnie, a nawet powiem więcej. Te postacie nie tylko są wielkimi indywidualnościami jeśli chodzi o charakter, sposób mówienia, ale nawet styl ubierania, zainteresowania itp Zobaczcie jak oni sie ubierają:

Sean - jakieś zawsze luźne, za duże ciuchy hip-hopowe
Ricardo - zawsze koszula i takie szelki charakterystyczne dla detektywów z lat 80-tych
Olivia- zawsze garsonki i żakiety
Beth-krzykliwe, kolorowe stroje, dużo biżuterii i broszki
Ben - prawie zawsze na czarno, szczególnie golfy
Emily - styl pensjonarki (okropny) chyba żeby podkreślić kontrast z Amy
Annie - prawie zawsze bardzo obcisłe i krótkie sukienki
Gregory- garnitury
Casey - to albo obcisłe koszulki, albo nic - goła klata XD
Maria - bluzka z okrągłym dekoltem i spodnie, jakoś nie pamiętam żeby sukienkę kiedyś nosiła

Jakoś to wszystko razem współgra i oddaje charakter postaci. To powoduje, że nie wyobrażam sobie, żeby którejś z nich zabrakło, bo nawet jak ktoś irytuje, to jest na tyle oryginalny, że coś wnosi do serialu.

A w MNS (poza Billem)- wszyscy na 1 kopyto
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Można nie pamiętać aby Maria nosiła spodnie, ale przecież w słynnej białej sukni była często.
Zapomniałeś jeszcz o stylu Carmen, Pani Moreau... a Sary styl ubierania na początku był wzorowany na Monice Lewinsky :D
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
mailo

Adex-fan Brooke pisze:wzorowany na Monice Lewinsky :D
A no tak faktycznie ona przecież się tak ubierała jeszcze nawet jak ja ta inna aktorka grała:D Tak samo na początku meg to taka była dziewczyna z Cansas - ciągle w jeansach;) Jak wprowadziła się do bena to to w sumie zaczęła mieć eleganki styl, żeby się z nim komponować i z domem.Ta sukienka Marii to był taki symbol z obrazu, a jednocześnie jakby trochę ślubna, ale teraz jakoś ja też ujednolicili.
Faktycznie Carmen i p. Moreau to już całkiem egzotyka:D W każdym razie to wszystko wychodzi dla serialu na plus.

Ktoś się może logował na tym forum? http://s1.zetaboards.com/javaweb/index/
Awatar użytkownika
livi

Aj i Olivia, to nudna para, dlatego powinna z nim być jakiś czas tylko po to żeby wkurzać Gregorego, a potem zejść się z Gregorym - moim zdaniem tworzyli świetną parę.

Emily i tak ubiera się całkiem nieźle jak na lata 90-te choć to już końcówka tych lat. Nosi krótkie spódnice, a często Gabi i Sara ubierają się podobnie - jakiś top i mini.
Sean też ma styl wtedy modny wśród nastolatków.
Awatar użytkownika
livi

mailo ja nie znam tego forum. Ciekawe czy jest bardziej popularne od moresunsetbeach
Dawidek
Administrator

Który z obecnych wątków jest najciekawszy? Takie pytanie było w zakończonej ankiecie. Zagłosowało 6 osób, wyniki przedstawiają się następująco:

zabójstwo Francesci - 4 (66%)
Benji i Tess - 0 (0%)
kaseta z seksem Gabi i Antonio - 1 (16%)
wszystkie są tak samo ciekawe - 1 (16%)

Największym Waszym poparciem cieszy się "zabójstwo Francesci" - 2/3 głosujących oddało głos na tę opcję. Kaseta oraz docenienie wszystkich wątków spotkało się z uznaniem jednej osoby. Nikt z Was nie uznał, że najciekawsza jest Tess z Beji'm. Dziękuję za udział w głosowaniu i zapraszam do udziału w kolejnych ankietach.

Jestem na 600 odcinku. Ślub mi sie podoba, ale szkoda mi Gabi. Z intrygantki, która chciała oskarżyć Ricarda o gwałt, zamieniła się w porządną dziewczynę. Kto by pomyślał, że Carmen stanie się taką, która po trupach będzie bronić honoru swojej rodziny. Po części ją rozumiem - ma złe doświadczenia z Martinez - ale chyba widzi, że Gabi zmieniła się na lepsze. Mam wrażenie, e Carmen w ogóle ie obwinia swego syna o to, co się stało w zawalonym budynku. Cała wina u niej spada na Gabi.
Moim zdaniem Francesca nie żyje. Ktoś się pod nią podszywa i próbuje straszyć Olivię. Jest tu ciekawy szczegół - Francesca lubiła obcisłe wdzianka i ta kobieta podszywająca się za nią, też nosi przylegający do ciała skórzany kostium. Można byłoby pomyśleć o Annie, która w obcisłych strojach się lubuje. :D
ODPOWIEDZ