tkk sally=) pisze:Nie wiem czy wiesz ,ale Zyga to zrobił nie dla Kacpra ,ale dla Teresy ,którą kocha i chce aby była szczęśliwa

Anna nie miała tutaj żadnego wpływu ,przecież Zyga z Kacprem nie słuchają Anny ,kiedyś nawet chcieli ja do zakładu psychiatrycznego wcisnąć
Jak się nie ogląda serialu od początku to trudno się połapać
Serial Samo Życie jest chyba jedynym serialem w Polsce przy ,którym trzeba myśleć

Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi

Oglądam serial od początku, a teraz nawet powtórki tego co już widziałam i doskonale się we wszystkim "łapię".
Właśnie dlatego, ze oglądam to drugi raz wiele rzeczy widzę inaczej i stąd te moje dywagacje do B@ra (największego znawcy tego serialu).
Miłość Zygi do Teresy (dzisiaj oglądałam między innymi odcinek, w którym wyznaje jej miłość) to żadne odkrycie, jak również obawa wszystkich o jej zdrowie i bezpieczeństwo dziecka.
Ale żeby wyrżnąć całą bandę Budnego trzeba było podjąc życiową decyzję po wielu przemyśleniach, a także rozmowach, również z Anną. Musiał to jednak zrobić tylko Kacper i nikt inny

Oczywiście zrobił to rękoma Zygi - taka konwencja.
Ale zadał sobie i Zydze zasadnicze pytanie......co będzie z Teresą za kilka lat i co będzie z nim. Zyga odpowiedział tylko, że Teresa będzie wychowywała dziecko, a co z Kacprem? .... pytanie pozostało bez odpowiedzi.......
Narazie wiemy, ze siedzi w więzieniu - to było nieuchronne, ale co dalej
Serial jest cudowny, najlepszy z wszystkich (polskich i zagranicznych) jakie kiedykolwiek widziałam.
Masz rację sally, że trzeba przy nim myśleć

I dlatego ma niezbyt wysoką oglądalność.
Wiadomo od dawno, że myślących i chcących myśleć ludzi jest dużo mniej
Pozdrawiam