Samo Życie

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Jutro zapowiada się jeden z ciekawszych odcinków SŻ
-Patrycja będzie namawiała Agatę aby uwiodła Mirka (w kolejnych tygodniach Agata będzie się zauroczać Mirkiem ,ciekawe co z tego wyjdzie)
-Anita podstępnie próbuje dowiedzieć się od Jarka co czuje do niej Mirek ,jednak Jarek szybko orientuje się ,że Anita znowu chce być z Mirkiem
-Kinga informuje Łukasza ,że jest w ciąży
-Lucjan podsuma Karolowi pomysł wyjazdu za granicę w sprawie pracy aby po przyjeździe mógł kupić mieszkanie
-Knapik&Mirek&Władysław bedą rozmawiać o sytuacji Mirka i Anity
-Wróci Chrust i przesłucha Ryszarda
Czyli wszystkie wątki będą ,które uwielbiam :wink:
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Boldfanka

Post autor: Boldfanka »

Jak już musicie popisywać się spoilerami i streszczeniami przyszłych odcinków to -
PROSZĘ - umieszczajcie duży napis SPOILER na początku swojego postu. :!:
:?:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Boldfanko, od nowego tygodnia "Samo Życie" znowu 5 razy w tygodniu! :)
Nie przegap... ::chytry::

[ Dodano: 2006-06-15, 13:53 ]
bye 8)
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Boldfanka

Dziękuję B@r :: bow :: Już nastawiłam nagrywanie. Bardzo martwię się o Kacpra :cry:
Wczoraj oglądałam część nagranych powtórek, bo muszę wyczyścic dysk na nagrywarce
i natrafiłam na odcinek 464 (może 463?), z którego wynika, że właściwie Anna jest główną winowajczynią tej rzezi, za którą teraz Kacper siedzi.
Przecież to Ona w panicznej trosce i obawie o Teresę wezwała Zygę i kazała mu "działać" i iść na całość w przypadku zagrożenia. :evil:
Kacper jest bardzo pod wpływem matki (ciekawy wątek dla psychologów, ale Ireth chyba nie ogląda tego serialu) i jej "psychoanalityczna sesja" z Kacprem po kryjomu przed Teresą (na spacerze i w samochodzie) po wizycie "gazownika" miała ZNACZĄCY wpływ na późniejsze przyzwolenie Kacpra na likwidację tej bandy.
Szkoda, że nie wszystkich - jak już, to już, najbardziej bym się cieszyła z likwidacji Rysia :mrgreen: Chociaż nie, bo koleś dużo ciekawych wątków wnosi do serialu.
Winę i inspirację Anny uświadomiłam sobie dopiero teraz oglądając to powtórnie.
W ogóle w tym okresie były najciekawsze odcinki - wtedy zaczynałam oglądanie na stałe tego serialu.
Ale ten czas leci.... samo życie ...... gdzie te lata uciekają??????? :roll: ::plask wczolo:
Bye :serce:
P.S. To ciepłe pozdrowienie dotyczy tylko Ciebie. Nie włączaj w to Taylor, bo jeszcze tak bardzo za nią nie przepadam ::cojest::
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Nie wiem czy wiesz ,ale Zyga to zrobił nie dla Kacpra ,ale dla Teresy ,którą kocha i chce aby była szczęśliwa :? Anna nie miała tutaj żadnego wpływu ,przecież Zyga z Kacprem nie słuchają Anny ,kiedyś nawet chcieli ja do zakładu psychiatrycznego wcisnąć ::kwasny::
Jak się nie ogląda serialu od początku to trudno się połapać
Serial Samo Życie jest chyba jedynym serialem w Polsce przy ,którym trzeba myśleć ::jezyk::
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Boldfanka

tkk sally=) pisze:Nie wiem czy wiesz ,ale Zyga to zrobił nie dla Kacpra ,ale dla Teresy ,którą kocha i chce aby była szczęśliwa :? Anna nie miała tutaj żadnego wpływu ,przecież Zyga z Kacprem nie słuchają Anny ,kiedyś nawet chcieli ja do zakładu psychiatrycznego wcisnąć ::kwasny::
Jak się nie ogląda serialu od początku to trudno się połapać
Serial Samo Życie jest chyba jedynym serialem w Polsce przy ,którym trzeba myśleć ::jezyk::
Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodzi :? Oglądam serial od początku, a teraz nawet powtórki tego co już widziałam i doskonale się we wszystkim "łapię".
Właśnie dlatego, ze oglądam to drugi raz wiele rzeczy widzę inaczej i stąd te moje dywagacje do B@ra (największego znawcy tego serialu).
Miłość Zygi do Teresy (dzisiaj oglądałam między innymi odcinek, w którym wyznaje jej miłość) to żadne odkrycie, jak również obawa wszystkich o jej zdrowie i bezpieczeństwo dziecka.
Ale żeby wyrżnąć całą bandę Budnego trzeba było podjąc życiową decyzję po wielu przemyśleniach, a także rozmowach, również z Anną. Musiał to jednak zrobić tylko Kacper i nikt inny :!: Oczywiście zrobił to rękoma Zygi - taka konwencja.
Ale zadał sobie i Zydze zasadnicze pytanie......co będzie z Teresą za kilka lat i co będzie z nim. Zyga odpowiedział tylko, że Teresa będzie wychowywała dziecko, a co z Kacprem? .... pytanie pozostało bez odpowiedzi.......
Narazie wiemy, ze siedzi w więzieniu - to było nieuchronne, ale co dalej :?:
Serial jest cudowny, najlepszy z wszystkich (polskich i zagranicznych) jakie kiedykolwiek widziałam.
Masz rację sally, że trzeba przy nim myśleć :?: I dlatego ma niezbyt wysoką oglądalność. :(
Wiadomo od dawno, że myślących i chcących myśleć ludzi jest dużo mniej ::kwasny:: ::plask wczolo: :idea:
Pozdrawiam 8)
Ostatnio zmieniony 2006-06-20, 00:42 przez Boldfanka, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
B@r

Oglądalność nie jest taka zła. Teraz poszła w górę. Były czasy, że oglądalność sięgała ponad 4 mln! Jakoś w kwietniu serial spadł, ale teraz odbudowuje pozycję i ma ponad 3mln!
Co do dzisiejszego odcinka:

Chrust... 8)
Jak zwykle... wyjątkowy, niepowtarzalny i jedyny w swoim rodzaju! 8)
Ten jego wzrok i uśmieszek... ::chytry:: Jak on lubi swoimi pytaniami prowokować... :P Prawdziwy z niego detaktyw! Policjant z powołaniem...
Fakt, bardzo miło było go zobaczyć. Dobre to było jak mu się długopis wypisał! :lol:
Dzisiaj królował Chrust i Olga z Rysiem... No, Stefan też był niezły.

Konferencja prasowa Marysi do mnie nie przemówiła... Jakoś sztucznie to wyszło.

Ale bądź co bądź to mój ulubiony odcinek od czasu zniknięcia Duni.
Wszystko dzięki Chrustowi!

Z zapowiedzi na jutro cieszę się ze scen z Agnieszką.

A ty Boldfanko lubisz Chrusta?

P.S.

Co do Kacpra: Ja bardziej martwię się o Teresę. Zaimponowała mi ona ostatnio mocno swoją dojrzałością i wielką miłością do Kacpra. Udowodniła, że naprawdę go kocha.
Kacper niestety musiał liczyć się, że "oliwa sprawiedliwa i zawsze na wierzch wypływa..." :roll:
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Boldfanka

Hej B@r, lubię Chrusta i jego obsesję do Dony.
Zresztą wszyscy w tym serialu potrafią bardzo mocno kochać - to jest piękne. ::ok::
Nie przełażą z łóżka do łóżka jak w MNS i to w kręgu kilku znajomych osób. ::jezyk::
Śledztwo prowadzi Chrust jak porucznik Colombo - ta sama konwencja :wink
Też martwię się o Teresę. Ona cała zastygła - twarz ma jak z kamienia i mówi wszystko wprost bez owijania w bawełnę - szczególnie do szczebioczącej Anny. Nawet ją rani. Ale rozumiem ją - tutaj wszystkie eufemizmy byłyby nie na miejscu.
Z Marysią coś nie jest w porządku, ale nie ma się co dziwić - ma powtórkę z rozrywki z tym pokręconym Leszkiem. :roll: No cóż, chłop ciągle chce dobrze, ale coś mu nie wychodzi. :?: Niedługo zrobi się taki durny jak Ridge ::cojest::
Bye 8)
Awatar użytkownika
B@r

Mam coraz więcej wątpliwości, czy to jest prawdziwa miłość. (M&L)
W zestawieniu T&K i M&L to jestem skłonny powiedzieć, że prawdziwa miłość tyczy się tych pierwszych.
Marysia i Leszek myśleli, że życie jest wieczną sielanką. Gdy przekonali się, że jednak tak nie jest zaczęli się gubić i stosować imaginację problemów. Małe problemy stawały się problemami rangi światowej, co świadczy o tym, że są niedojrzali. Tak nie zachowują się dojrzali, kochający ludzie. Marysia i Leszek pomylili miłość z zauroczeniem. Bo miłość to nie tylko wspólne patrzenie sobie w oczy... to również wspólna wędrówka przez życie i wspólne pokonywanie problemów... Razem na dobre i na złe!
A gdy pojawiły się u nich problemy to zaczęli od siebie uciekać.
Patrząc na T&K to mi aż imponują. Oni przeszli o wiele więcej od M&L i zawsze stawiają czoła problemom. Ich miłość była wiele razy wystawiana na próby już od pierwszych odcinków(podpalenie drzwi w domu Jankowskiej,zastraszanie Teresy i porwanie, Teresy, zamach na Kacpra, ukrywanie Kacpra przez Martę, nastepnie ukrywanie się Kacpra przed Teresą żeby ją chronić,znowu porwanie Teresy i Kacper na wymianę, poronienie dziecka, kolejna ciąża, ostrzelanie domu, wyjazd Teresy do Francji i dublerka zastępująca ją, świadomość, że Kacper zlecił zabójstwa ludzi, itp- tego było o wiele więcej).
Marysia z Leszkiem nie mieli tak cięzkich problemów i wyborów.
Niech oni najpierw dorosną.
Awatar użytkownika
Boldfanka

Amen!
B@r, masz absolutną rację :!:
Czy Ty nie jesteś za mądry??????? Czasem mnie zadziwiasz :shock: :roll:
Dobrze, że chociaż masz jedną skazę na rozumku, czyli miłość i uwielbienie Taylor ::jezyk:: ::kwasny:: ::plask wczolo: ::cojest::
Pozdrawiam 8)
Awatar użytkownika
B@r

Nowe videa.

Teresa nie może sobie poradzić z problemami i sięga do kieliszka. Później następuje ostra wymiana zdań z Anną.

Obrazek
http://rapidshare.de/files/23913302/Teresa_sz.wmv.html

Teresa rozmawia z Marysią przez telefon. Gdy odkłada słuchawkę, przypomina sobie różne chwile z Kacprem.

Obrazek
http://rapidshare.de/files/25142523/Ter ... a.wmv.html

Teresa pyta Ankę czy przekazać coś Kacprowi od niej.

Obrazek
http://rapidshare.de/files/25143065/sszycie.wmv.html

Teresa odwiedza Kacpra w więzieniu.

Obrazek
http://rapidshare.de/files/25204672/terresa.wmv.html

I zapowiedź odcinka 728

http://rapidshare.de/files/25130936/Zapowied_.wmv.html
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Czy Ryszard z SŻ(gra Piotr Polk) to postać pozytywna czy to raczej czarny charakter?!
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Czarny charakter.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Kiedyś oglądałam "Samo Życie" odcinek za odcinkiem, a obecnie oglądam może co 20 :P Ostatnio scenarzystom serialu rzadko zdarza sie stworzyc jakis ciekawy watek. Ostatni watek jaki mnie zainteresowal, to zwiazek Jarka i Agaty i cala ta sytuacja ze zdrada :P
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ja teraz nie oglądam bo chyba nawet nic ciekawego, Donna też chyba jak kiedyś Iza Trojanowska w "Klanie" chce na "świętą" ofiarę się przerobić. :roll:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
ODPOWIEDZ