Życie na fali (The O.C.)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Dziś Marissa zdecydowanie zbliżyła się do Ryana, i dobrze :) Marissa mogła powiedzieć prawdę Sethowi o tym ,że Summer nie zwraca na niego uwagi, chłopak jeszcze bardziejsię zaangażuje i plum... Kirsten chyba nie może nadal przekonać do Ryana, gdyby decyzja o tym czy może zostać w Orange Country zależała tylko od Sandiego to pewnie Ryan mieszkałby z nimi... Choć w domku przy basenie, Seth w końcu miałby przyjaciela, bo tak chyba nikt go nie lubił. Kibicuje Marissie zauważyłem ,że jest wspaniałą dziewczyną!
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Brooklyn

Post autor: Brooklyn »

Widziałem wczoraj 2 odcinek. Na początku nudził mnie. Dopiero później się rozkręcił i fajnie się to oglądało. 8) Marissa mogła się spodziewać jak zearaguje Ryan, choć mogła się czuć zawiedziona. Trudno o oceniać mi tę postać po jednym odcinku. Gdy ojciec ją przytulał, nie wyknęła mu problemów, tego gdzie szuka pomocy. Może to świadczyć o tym, że nie potrafi stawić czoła problem.
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Post autor: Oleg »

Mnie, póki co, serial się bardzo podoba :mrgreen: Na godzinę emisji nie narzekam, bo z reguły i tak wszystko nagrywam i dopiero potem oglądam, a i tak wiadmomo, że TVN słynie z niezbyt trafionych pór emisji, zwłaszcza popularnych seriali. Szkoda, że nie reklamują "Życia na fali", ::kwasny:: a może po prostu nie widziałem :roll:
Z tego co mi wiadomo to będą 2 sezony, a serial będzie najpierw o 14.15, a póżniej o 14.40. A Niemcy zaczęli właśnie 3 sezon, tylko, że oni emitują co tydzień...
Awatar użytkownika
Marek Forrester

I tak byłoby najlepiej, co tydzień 1 odcinek! Mam nadzieje ,że TVN wyemituje wszystkie sezony!! Pierwszy ma aż 27 odcinków, drugi o ile pamiętam 24 lub 23. Ściągacie odcinki z neta, już mam cały pierwszy odcinek, jakoś oczywiście znakomita :)
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Na razie ma dwa pierwsze i ich emisja zajmie może całe wakacje, a potem to nie wiadomo , może puszczą 3 sezon , może co tydzień, albo za rok w wakacje kontynuacja 3 i 4 sezon. Ja myślę, że czekają na wyniki oglądalności i pewnie potem zdecydują co dalej.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

To znaczy ,że możemy nie zobaczyć 3 sezonu, jesli czekają na wyniki oglądalności, w tych godzinach serial ogląda około 1 mln osób... Nie wróże nic dobrego, ale dziwne ,że taki hit w amerykańskiej TV (taki sam jak LOST czy DesperateHousewives) a oni dawają go o 14:00 i to codziennie! Myśle ,że wkrótce TVN7 wyemituje też The O.C. w soboty o 19:10 tak jak teraz "Pogodę na miłość".
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Tęczowy

Piter

Post autor: Tęczowy »

Chciałbym wiedzieć jak dalej potoczą się losy Ryan'a i Marissy oraz czy do obsady dołączą jacyś nowi bohaterowie, jak to było na przykład w "Jeziorze marzeń".
Awatar użytkownika
Marek Forrester

To polecam oglądać serial na TVN o 14:00 od poniedziałku do piątku.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
santylia

Post autor: santylia »

moglby ktos mi powiedziec ktory dzisiaj byl odc?? niestety przegapilam(wolalam sie troszke poopalac) ale jutro rezerwuje ta 14.00 na O.C tylko ze nie wiem ile odc jestem w plecy.. :| :(
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Dziś był 4 odcinek.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Oleg
Administrator

Kilka fotek
Obrazek
Obrazek Obrazek
Ten serial jest niby podobny do innych tego typu amerykańskich produkcji, a jedna wydaje mi się, że jest jakiś inny, wyróżnia się ::jezyk:: W "ŚS" przczytałem, że jest obowiązkowy dla fanów "Jeziora marzeń" i "BH90120". Szczerze mówiąc, nie wydaje mi się ::plask wczolo: Tamte seriale były skierowane prawie wyłącznie dla młodzieży, a ten, choć jest w większej części o młodzieży, jest chyba dla trochę szerszego grona, ale mogę się mylić, znawcą nie jestem :mrgreen: Podoba mi się czołówka, ale trochę krótkawa. 2 rzeczy mi trochę wadzą:
-zbyt mało bohaterów. Czasem przynudza jak w kółko jest o tych samych. To już chyba na wyspie w "Lost" jest więcej osób....
- niektóre dialogi i wątki są bardzo naciągane. Niby po "MNS" już nic nie powinno wydawać się grubymi nićmi szyte, a jednak ::ke:: jest trochę wpadek, a po serialu, który jest emitowany raz w tygodniu (przynajmniej w USA) więcej się wymaga. W "GNW" też naciągają, ale tak, żeby było śmieszniej, bo to jest komediowy serial, ale ten nie. Sorry, ale ostatnio chyba 2 Ryan zarzucał Lukowi, że goli klatę, a gościowi spod koszuli kłaki wyłaziły tak, że nie mam pytań (dołączam fotkę).
Obrazek
Mimo tego, co napisałem, to serial ,nadal oceniam pozytywnie ::krzyw:: :D
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Tęczowy

Serial jest genilany! :lol: obejrzałem te cztery odcinki i jestem zachwycony. Masz rację, ten serial czymś się wyróźnia od pozostałych. I tym czymś jest niesamowita atmosfera. Podoba mi się ten luz i pomysł - życie nastolatków! Takich seriali powinno być jak najwięcej! Jestem pewien, że zastąpi on pustkę po ukochanmy "Jeziorze marzeń" oraz niezastąpionym "Beverly Hills 90210". Pozdro dla wszystkich fanów "The O.C." :D
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Ja też jestem pozytywnie nastawiony do tego serialu, ma swój nastrój, jest zupełnie inny niż pozostałe seriale. Jestem ciekaw co dalej z Jimmym, ojcem Marissy. Ten facet jest szalony i żyje chwilą. Luke chyba już nie będzie wchodził w drogę Marissie, skoro sam z nią zerwał to powinien dać jej spokój.
Nobody does it better
Awatar użytkownika
Tęczowy

Po dzisiejszym odcinku mam wrażenie, że niestety Luke i Marissa znowu będą razem. A on zupełnie na nią nie zasługuje... No i serio zastanawiam się czy żona Sandy'ego wciąż nie czuje czegoś więcej prócz przyjaźni do Jimmy'ego. To by było niemiłe zaskoczenie!
Awatar użytkownika
Brooklyn

Post autor: Brooklyn »

"Życie na fali" coraz bardziej mnie wkurza. W dzisiejszym odcinku Ryan i Seth zaliczyli dwie imprezy. To wyglądało, jakby to był jakiś film dokumentalny i ciągle za nimi z kamerą łazili. Wszystkie odcinki mają charakter melancholijny. Serial mi się podoba, ale jest się o co czepiać. :P
ODPOWIEDZ