Jezioro marzeń (Dawson's Creek)

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Doskonale pamiętam tą scenę ::loll:: Audrey miała charakter, ale jakoś szczególnie za nią nie przepadałem.
Awatar użytkownika
ana

Post autor: ana »

Mnie też drażniła z początku,zachowywała sie jak rozpieszczona wszech i wszystko wiedząca dziewczynka ::kwasny:: a jak zaczęła pić to już w ogóle :roll: W końcu z tego co pamiętam to trafiła na odwyk ::krzyw:: ::chytry::
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Dla mnie Audrey byla pozytywna i zabawna postacia :wink: Troszke sie wtedy zalamala po rozstaniu z Pacey'im, ale coz... tak bywa ::krzyw::
Skutkiem tego "show", ktore zrobila na spotkaniu rodziny i przyjaciol u Joey, byla bardzo fajna rozmowa Dawson'a i Joey :mrgreen:

Joey: Czy to nie ja przespałam się z tobą i nigdy potem się do ciebie nie odezwałam?
Dawson: Wiesz co? Coś czułem, że to byłaś ty...;)
Joey: Przepraszam.
Dawson: Nie przejmuj się; mnie się to zdarza bez przerwy.
Joey: Więc...niezła noc, prawda?
Dawson: Zgadza się. W pewien sposób sprawia, że patrzymy na pewne sprawy z innej perspektywy.
Joey: Co przez to rozumiesz?
Dawson: No wiesz, jeżeli Audrey nie zabrałaby nam całej glorii dzisiejszego święta, to musiałbym myśleć, że jedyną naszą poważną rozmową była ta przy twoich drzwiach.
Joey: Wiesz, Audrey miała racje w jednej kwestii.
Dawson: Jakiej?
Joey: My rzeczywiście nigdy nie pogadaliśmy co tam naprawdę się zdarzyło. Nie wiem jak ty, ale ja włożyłam tą sprawę w małe pudełeczko i oddaliłam się od niego jak tylko mogłam najdalej.
Dawson: Spędziłem masę czasu by wywnioskować, co tak naprawdę poszło
źle..
Joey: Ja spędziłam masę czasu by zapomnieć, co tak naprawdę znaczymy dla siebie.
Dawson: Zdaje się być to całkiem sprawiedliwe, zasłużyłem na to jak sądzę.
Joey: Nie, nie zasłużyłeś. Nigdy nie zasłużysz. Taka noc jak dzisiaj, która pozwala spojrzeć na pewne sprawy z innej perspektywy pozwala mi dojrzeć coś co nie jest zauważalne.. No widzisz... Sądzę, że czasami jest mi łatwiej ciebie nienawidzić, ponieważ wiem, że i tak będziesz w pobliżu. I jeżeli kiedykolwiek miało by mi się coś zdarzyć, albo, jeżeli potrzebowałabym twojej obecności to wiem, że był byś przy mnie.
Dawson: To prawda.
Joey: Dawson, jeżeli to prawda, więc jak to możliwe, że zawsze kończymy krzywdząc się wzajemnie?
Dawson: No wiesz..., w tym momencie sie nie ranimy...
Joey: ... teraz jest iluzja... ale teraz, w tym momencie, chcę tylko postać tu trochę i porozmawiać z tą jedyna osobą, która może potrafi mi pomóc zrozumieć dlaczego wszystko potoczyło się w ten sposób. Możemy wrócić do nienawidzenia się nawzajem jutro rano.
Dawson: Brzmi jak dobry plan..
Joey: Tak naprawdę to Cię nie nienawidzę, wiesz o tym?
Dawson: Ja też Cię nie nienawidzę...

:wink:
Awatar użytkownika
ana

Czy ktos może mi napisać z kim Jen miała dziecko?Przegapilam jeden czy dwa odcinki ::kwasny:: Wiem że wyjechała jak jej babcia była chora i miała wtedy faceta,czy to było jego dziecko?Bo w ostatnim odcinku wyglądało na to, że jest samotną matką :roll:
Awatar użytkownika
kimberly1990

Koleś miał na imię chyba CJ ::jezyk:: :wink:
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Ja też jestem fanem tego serialu :D Nie aż wielkim, ale jednak. Fajne miał piosenki w czołówkach, zacząłem go oglądać od 1 odcinka tylko dlatego że w 1 serii nauczycielkę Pacy'a grał aktorka z "Dynastii". Dawson wg mnie był najgorszą postacią -mimo iż główną. Ostatni odcinek dział się kilka lat później m.in w nim okazało się że brat Pacy'a (grał go Dylan z "Mody na sukces") jest gejem i jest z Jackiem. I w ostatnim odcinku umarła Jen :( A ja ją bardzo polubiłem -tylko jak się pojawiłą była denerwująca -aktorka była nominowana do Oscara za "Tajemnicę...".
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Piosenka z czołówki to piosenka Pauli Cole pt. "Dawson's Creek". Jest śliczna :) W ogóle w serialu było wiele świetnych piosenek :)
Awatar użytkownika
kimberly1990

Zgadzam sie. Mam kilka piosenek z "Jeziora Marzeń" na kompie i bardzo lubie ich sluchac, a piosenki Pauli Cole w szczegolnosci :mrgreen:
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Ja też jestem fanem tego serialu!! :) Mam wszystkie sezony na DVD.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
kimberly1990

B@r pisze:Mam wszystkie sezony na DVD.
Ile ja bym dala :: bow :: , zeby miec wszystkie sezony na DVD :cry: :mrgreen:
SallyFan

Post autor: SallyFan »

Widze ze wszyscy znają ten serial :!:

Wogule nie kojarze :shock:
Gdzie leciał???

---
1150
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Na Polsacie, musisz kojarzyć, oryginalny tytuł to Dawson's Creek a oto bohaterowie:

Obrazek
Awatar użytkownika
ana

Czy ktoś odpowie na mojego posta??Będę bardzo wdzięczna :: bow :: Z kim w końcu Jen miała dziecko i dlaczego tego kogoś nie było w ostatnim odcinku, kiedy umierała??
Awatar użytkownika
wiwi

Post autor: wiwi »

Ktoś już odpowiedział, że to był jakiś CJ. Z tego co pamiętam to Jen była samotną matką. Ostatni odcinek rozgrywał się kilka lat później i nie pokazywali w ogóle ojca dziecka.
Awatar użytkownika
ana

Dziękuję wiwi :mrgreen: ,wiem że Kimberly napisała o Cj-u, ale mi chodziło o ojca,teraz juz wszystko wiem :D
ODPOWIEDZ