a) stosunek do Amber
obydwaj mówia, że ją kochaja itp jednak tak na prawde zalezy im tylko na dziecku, a nie na niej. Amber tak samo wybierze tego, ktory bedzie miał dziecko...nawet jak miałby to być Thorne
b) osobowosc
Rick zachowuje sie w miare odpowiedzialnie po za tym że szasta pieniedzmi tak jakby rosły na drzewach. Jest osoba ktora jest bardzo zwiazana z rodzina i jak widac może dla niej poświecić wszystko. Lubie tą osobe ponieważ w pewnych apsektach przypomina mi siebie samego poniewaz cenie ludzi, ktorzy dążą do celu bez ogladania sie na innych teraz taki slynny cytat: " gdyby człowiek myslał o konsekwencjach swoich czynów nic by nie robił " - powiedział to Szamil Basajew
CJ - jest to osoba, ktora wiecznie płacze, narzeka jak dla mnie jest to osoba typowa dla elektoratu Samoobrony czy LPR czyli wiecznie niezawodowlny zycyai np. bo ktos ma wiecej kasy, bo ktos ma lepszy samochód, bo ktos ma wiecej szczescia. Jest osoba mniej rodzina niz Rick zdecydowanie. Jest osoba mniej pewna siebie. Ma jeden niewatpliwy plus momentami wie kiedy sie wycofac czego nie potrafi Rick, aczkolwiek z tym slubem z Amber było przegiecie szczególnie że widział jak ona patrzy na Ricka.
c) stosunek do dziecka
Rick - na pewno bardzo kocha Eryka III. Dla mnie Rick jest jednym z Forresterow no moze z wyjatkiem Thorna ktory nie jest samolubny, zawistny, on poprstu walczy o swoje i chce to osiagnac. Nie jest intrygantem.
CJ - oczywiscie tez kocha Eryka III, ale sama milosc nie wystarcza. Aby stworzyc rodzine musza sie wszyscy na wzajem kochac, a Amber go kocha jako przyjaciela czy pocieszyciela. Taki zwiazek nie ma szans na dłuzsza mete. Jest mi go zal poniewaz jest zaslepiony, a wrecz pewne rzeczy sobie ubzdurał.
Moim zdaniem dziecko powino wychowywac sie u Ricka i nie koniecznie z Amber poniewaz ona ma obsesje na punkcie tego dziecka. a jak za x lat to dziecko dorosnie i bedzie chcialo isc na impreze to ona chyba zwariuje w domu