Bieżące odcinki cz. 1

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Misia

Post autor: Misia »

Ana,Paulincia zgadzam się z Wami ::ok:: ::ok:: Nic dodać nic ująć :wink:
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

A nie zaskoczyło was, że kiedy Brooke zadzwoniła do Charliego to on tak po prostu się jej zwierzył z niechęci do ślubu Ricka?tak po prostu, jakby byli kumplami
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Awatar użytkownika
Jasmine

Post autor: Jasmine »

Nie chodzi o to, aby bezkrytycznie jakąś postać wielbić i cokolwiek nie zrobi twierdzić, że ma rację, tylko o to, żeby nie potępiać czegokolwiek nie zrobi!
Faktem jest, że kilka głosów aprobaty odezwało się po staraniach Brooke w naprawie stosunków ze Stephanie ale było i sporo takich, które z góry założyły, że to nieszczere, samolubne itp...
Każdy ma prawo do własnego zdania i ja to szanuję. Nie rozumiem tylko tego, że jak inne postacie robią rzeczy kontrowersyjne to najczęściej większość forumowiczów debatuje, dlaczego tak postąpiły, może miały jakiś powód, może się pomyliły, zapędziły, może miały na uwadze dobro innej osoby (jak np. w przypadku intrygi w Wenecji rozgrzeszano postępek Świętej trójcy twierdząc, że to dla dobra Stephanie). Tak postępuje wiele osób ale nie w przypadku Brooke. Kiedy ona robi coś kontrowersyjnego od razu jest najgorsza i kropka. Nikt nie pisze, że robi to, bo ma silne przekonanie, że powinna, że nie ufa (bo i w sumie nie ma podstaw) Amber - na zaufanie trzeba zasłużyć, a co takiego Amber zrobiła aby przekonać innych że się zmieniła? Dla mnie kilka miłych chwil to za mało... Dlaczego nie zastanawiamy się jak musi kochać syna skoro staje do boju o jego (jak myśli) szczęście sama, bez niczyjej pomocy (Charliego nie liczę, bo chodzi mi o rodzinę). Dlaczego nie staramy się w jej postępowaniu znaleźć pozytywnych aspektów tylko to, że jest zła i koniec.
Ja nie wiem, jak ta sprawa się skończy. Czy Brooke dobrze robi chcąc chronić syna i dać mu szansę na dorastanie w spokoju? Ja nie lubię i nie przekonałam się do Amber więc twierdzę, że tak. To nie znaczy, że będę Amber mieszać z błotem cokolwiek zrobi, jak wiele osó postępuje w przypadku Brooke.
Inni mogą twierdzić inaczej. To nasze prawo. Choć swoją drogą bardzo mi się nie podobało, że przy pierwszej okazji Amber poskarżyła się Stephanie na Brooke - gdybym była złośliwa powiedziałabym, że jest żałosna, bo nie potrafi sama rozwiązywać swoich problemów tylko obarcza nimi innych..
A na koniec bardzo podobała mi się mina zachwyconego Ricka, gdy ujrzał tę śliczną dziewczynę...ciekawe....
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Jeśli naprawdę myślicie, że Stephanie przyjaźni się z Amber na złość Brooke, to naprawdę jesteście zabawni ::loll::
Awatar użytkownika
PetroPython

Post autor: PetroPython »

Brooke przesadza z tą nienawiścią do Amber :!:
Powinna wiedzieć, że inni też chcą się zmieniać, nie tylko ona w stosunku to Stefy taka nagle dobra się zrobiła ::jezyk::
Awatar użytkownika
ana

Post autor: ana »

Jasmine pisze: Każdy ma prawo do własnego zdania i ja to szanuję. Nie rozumiem tylko tego, że jak inne postacie robią rzeczy kontrowersyjne to najczęściej większość forumowiczów debatuje, dlaczego tak postąpiły, może miały jakiś powód, może się pomyliły, zapędziły, może miały na uwadze dobro innej osoby (jak np. w przypadku intrygi w Wenecji rozgrzeszano postępek Świętej trójcy twierdząc, że to dla dobra Stephanie). ....
Ja nikogo nie rozgrzeszałam, ale zauważ że każdy "postępek" Brook niektórzy również zawsze rozgrzeszaja, nawet jesli jest zły. Nie powiedzą-ok rzeczywiście to było niepotrzebne,czy że żle postapiła. Jeśli postac którą lubię, postepuje wg mnie nie w porządku i nie podoba mi sie jej zachowanie, wówczas o tym piszę, a nie na siłę usprawiedliwiam.
Jasmine pisze: Tak postępuje wiele osób ale nie w przypadku Brooke. Kiedy ona robi coś kontrowersyjnego od razu jest najgorsza i kropka. ....
To samo jest zauważ np. w stosunku do Amber. Zaraz jest atak, że wcale sie nie zmieniła itp.
Jasmine pisze: Dlaczego nie zastanawiamy się jak musi kochać syna skoro staje do boju o jego (jak myśli) szczęście sama, bez niczyjej pomocy (Charliego nie liczę, bo chodzi mi o rodzinę). Dlaczego nie staramy się w jej postępowaniu znaleźć pozytywnych aspektów tylko to, że jest zła i koniec.....Ja nie wiem, jak ta sprawa się skończy. Czy Brooke dobrze robi chcąc chronić syna i dać mu szansę na dorastanie w spokoju? Ja nie lubię i nie przekonałam się do Amber więc twierdzę, że tak.
No właśnie,Ty jej nie lubisz, dlatego uważasz zapewne, że Brook postepuje słusznie. Brook jej nie cierpi i nie chce własnie z tego powodu dopuścic do ślubu,tu nie chodzi o rzekome martwienie się nad przyszłościa syna, o szanse dorastania w spokoju-jak to ujęłaś, tylko o przyszłą synową. Ciekawe czy gdyby to była inna dziewczyna, nie Amber i Rick chciałby się z nią ożenić, to czy Brook miała by coś przeciwko??Szczerze mówiąc nie sądzę.
Jasmine pisze: Choć swoją drogą bardzo mi się nie podobało, że przy pierwszej okazji Amber poskarżyła się Stephanie na Brooke - gdybym była złośliwa powiedziałabym, że jest żałosna, bo nie potrafi sama rozwiązywać swoich problemów tylko obarcza nimi innych..
...
Zwierzyła się, nie poleciała do Stefy specjalnie po to,żeby jej o tym powiedzieć.Poza tym Brook dała młodym wczesniej swoje błogosławieństwo a teraz sie wycofała, więc co w tym dziwnego że Amber powiedziała o tym Stefie?? ::ysz::
Awatar użytkownika
Brooke

Post autor: Brooke »

Doszło do konfrontacji Brooke i Amber.
Żadna z nich nie jest święta i ma swoje za uszami :!:
Jednak oby dwie pracują nad sobą by stać się lepszymi ludźmi i przy tym mają swoje wzloty i upadki.
Uwielbiając Brooke nie pochwalam jej zachowania i ingerowania w życie syna na siłę.
W końcu serce nie sługa Brooke o tym wie najlepiej.
Uważam, że Brooke ma prawo do udzielania rad synowi, a nie podejmowania decyzji za niego.
Przecież może mieć to opłakany skutek.
Brooke nie jest upoważniona do rozbijania tego związku.
Wiadomo że rodzice chcą dla swoich dzieci jak najlepiej.
Jednak nie znaczy to że dzieci muszą się z tym zgadzać i robić to co zaplanowali im rodzice.
Poza tym to nie Brooke ma być szczęśliwa tylko Rick.
Sądzę również, że gdyby Rick'owi brakowało studenckiego szaleństwa to nie chciał by się żenić.
[you] Jesteś fanem B&B zajrzyj tutaj =>
http://modanasukces.boo.pl/Forum/
Awatar użytkownika
ana

Post autor: ana »

Zgadzam się z Toba Brook i Twoim postem :D Ciesze sie że potrafisz obiektywnie spojrzeć na całą sytuację :D
Awatar użytkownika
gwiazda69

Post autor: gwiazda69 »

To jest żałosne,że najpierw Brooke nie przeciwstawia sie małżeństwu Amber&Ricka,pokazuje,że wreszcie zaakceptowała sytuacje,a za chwilę knuje intrygi,żeby ich rozdzielic ::ke:: rozumiem,że może nie pochwalać małżeństwa w tym wieku,ale czemu chce,aby od razu,żeby oni sie rozstali i Amber zniknęła z życia Ricka?Drugi szybko-zmieniający-zdanie-pan-Erick ::krzyw:: Jeszcze niedawno pocieszał Amber,że dziecko powinno być z nią i Rickiem,że oni są jej rodziną i będą się wspierać,a teraz przypomniał sobie,że jednak nie chce Amber jako synowej :shock: To po co tyle walczyli o dziecko z Deaconem skoro teraz uważają małego Erica jako argument łączący Amber z Rickiem?Bezsens.Zupełnie nie rozumiem ich zachowania i zmiany decyzji.A ten Charlie-nikomu nie życzę takiego"przyjaciela",który zamiast wspierać knuje za jego plecami.

[ Dodano: 2007-04-18, 16:58 ]
Po dzisiejszych odcinkach coraz bardziej upewniam się,że Rick nie zasługuje na Amber i to Deacon ją tylko docenia,bo nasz laluś Ricky chyba lubi zabawić się po prostu nowymi zabawkami. ::krzyw::
Someone call the ambulance, there's gonna be an accident...
Awatar użytkownika
arturkcf

Post autor: arturkcf »

Nie mogę patrzeć na to co teraz robi Brooke. Nie umie uczyć się ani na swoich ani na cudzych błędach. Wymaga od Amber tego czym próbowała udobruchać Stephanie - pedicure? Podstępy, intrygi, tworzenie sztucznych sytuacji. Ojej... Jej postawa (postawa, a nie postępowanie) byłaby zrozumiała gdyby Rick miał 16at, ale w sprawy 20letniego mężczyzny (tak, to już nie jest chłopiec) nie powinna już ingerować. (Po raz kolejny powtarza cudze błędy.) Przykre jest też to, że wszystkimi Forresterami rządzą kobiety. Jedynym facetem z jajami w tym serialu jest Deacon. I za to go zacząłem szanować. Rick to mięczak i widać że ma coś z tatusia i braci - słabość (szczególnie do kobiet). Nie potępiam go całkowicie, w końcu matka mu robi wodę z mózgu.
"Zachłanna dziwka" - nigdy nie zapomnę tego kobiecie, z której szczęścia jeszcze tak niedawno się cieszyłem. Amber na to nie zasłużyła i udowodniła to mówiąc Deaconowi o swojej szczerej lojalności wobec Ricka.
Taylor <3
Awatar użytkownika
gwiazda69

Post autor: gwiazda69 »

Brooke&Rick&Eric-wszyscy są siebie warci w tej sytuacji ::plask wczolo:
Someone call the ambulance, there's gonna be an accident...
Awatar użytkownika
paulincia

Post autor: paulincia »

Po pierwsze denerwuje mnie zachowanie Brooke, która twierdzi, że wszystko wie najlepiej, nie rozumiem też jak może mówić, że uwolni wreszcie Ricka od Amber i będzie tak jak było wcześniej. Ale czy Rick narzeka, czy kiedykolwiek powiedział jej, że nie chce Amber, że to dla niego jakieś powięcenie? Jest dorosły i to on decyduje o swoim życiu, nie Brooke, ani nikt inny tylko On. Poza tym Erick...do tej pory nie miał nic przeciwko, nagle jest przeciwny wszystkiemu. Dlaczego wyciąga pochopne wznioski skoro nie wie jak naprawdę było z Amber i Deaconem. Najlepiej oceniać jak nic nie wiemy ::kwasny::
Co do zaxhowania Ricka...teraz to już sama nie wiem o co mu chodzi ::kwasny:: :zmiesz::
Awatar użytkownika
kimberly1990

Post autor: kimberly1990 »

Jak dla mnie to Rick zachowuje się okropnie ::kwasny:: W jednej chwili mówi całemu towarzystwu, że kocha Amber, w kółko powtarza o niej w rozmowach z Amandą a za chwilę całuje się z nią ::ysz:: I żeby jeszcze sie jej opierał jakoś ale nie... ::kwasny:: jemu się podoba ::kwasny:: ::plask wczolo:
Awatar użytkownika
Szogunka

Post autor: Szogunka »

Po pierwsze prośba, by pisać na temat. Brooke vs Amber to inny temat. Pod płaszczykiem komentarza dzisiejszego odcinika znów zagościła walka w obronie czci Ambrosii Moore i Brooke Logan Forrester.
Mnie wkurza i zawsze wkurzać będzie ingerencja tego typu w życie drugiego człowieka. Ale bez tego nic ciekawego w serialu by się nie działo. Amber wyglądała cudnie!
A Thorne mnie rozczarował. Jego stwierdznie że Brooke jest cudowną matką w kontekście inrygi jaką przyszykowała, było co najmniej nie na miejscu. Ale pewnie mierzy miarką postępowania swojej matki ::kwasny::
Chwila która trwa, może być najlepszą z wszystkich chwil...
Awatar użytkownika
paulincia

Post autor: paulincia »

Oo tak ::ok:: Amber wyglądała dziś ślicznie :serce:
Zablokowany